Reteta aceasta am preluat-o de pe site-ul Ceslavei Bodiu, gustosel.com, unde a fost încercată și lăudată de tare multe gospodine. Vă îndemn să o încercați și voi!
Ingrediente:
Pentru o tartă de 6-8 porții, avem nevoie de următoarele:
250 gr. făina
80 gr. unt
100 ml. frișcă
1/2 linguriță praf de copt
sare
300 gr. broccoli
200 gr. carne de pui
1 ardei capia roșu
100 gr. cașcaval
100 ml. frișcă
3 ouă
sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Cernem intr-un vas faina, impreuna cu praful de copt si sarea. Adaugam untul de temperatura camerei, si framantam pina obtinem niste farimituri.
Adaugam 100 ml. de frisca rece, pe care o incorporam cu rapiditate in amestec.
Formam o bila, pe care o invelim in folie de plastic si o lasam sa se odihneasca in frigider pentru o ora.
Intre timp, pregatim ingredientele pentru umplutura:
Carnea de pui (eu am avut piept, insa merge la fel de bine si o pulpa), se fierbe dupa toate regulile. Broccoli se desface in buchetele potrivit de mari si se blanseaza in apa cu sare, cam vre-o 5 minute, apoi il clatim cu apa rece.
Taiem carnea si ardeiul in bucatele mai mici sau mai mascatele, cum va place.
Scoatem aluatul rece din frigider si il intindem intr-o foaie, pe care o asezam intr-o tava pentru tarte unsa cu unt, sau tapetata cu hirtie de copt (eu am folosit una cu peretii detasabili pentru torte).
Intepam blatul cu furculita in mai mult locuri si asezam haotic carnea si legumele, apoi inlaturam excesul de coca de pe margini, lasind o marginuta cam de 1-2 degete mai sus de nivelul umpluturii.
Batem ouale, impreuna cu frisca si cascavalul ras, potrivim de sare si piper.
Si bagam vasul la cuptorul incins, la 180 C, pentru vre-o 40-50 minute. Va orientati deja dupa cum coace cuptorul pe care il aveti si dupa umplutura din mijlocul tartei, care trebuie sa fie „inchegata”.