Raţă cu portocale

Vrei să-i uimești pe cei dragi de Craciun cu ceva special? O rață cu portocale e ceea ce căutai! Rețetă este destul de simplă, doar că necesită un pic de timp. Inspirații culinare by floricacuisine.

separator

Ingredientele necesare:

  • 1 raţă Pekin (aproximativ de 2 kg)
  • 3 portocale
  • coaja rasă a 2 portocale
  • cîteva felii de portocală (tăiate jumătăţi)
  • 5 cepe mari
  • cîteva crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 1 praf generos de maghiran uscat
  • cîteva crenguţe de cimbru proaspăt
  • 1-2 steluţe de anason
  • sare, piper negru proaspăt măcinat
  • pătrunjel (pentru servire)
  • cîteva felii de mandarine (pentru servire)

fcad63b4-82b2-4fc9-b779-8b6d4d1e8d54

Pentru început marinăm carnea de raţă cu o seară înainte de a fi gătită. Nu avem nevoie de multe ingrediente, doar de sare, piper negru proaspăt măcinat şi ceapă tăiată julien.

A doua zi, scurgem apa lăsată de rața pusă la marinat într-un bol unde adăugăm coaja rasă a 2 portocale (aceasta se dă prin răzătoare atent, fără partea albă a cojii), sucul a 2-2,5 portocale, cîteva felii de portocală, ierburile aromatice şi anasonul. Amestecăm bine totul şi sărăm dacă mai este nevoie.

Setăm rola la 180ºC. Recomandăm, să pui rața la copt într-un vas de lut, acoperit cu capac. Aici capacul este important. În cazul în care pregătiţi carnea în alt tip de vas, recomand să puneţi suplimentar în rolă un vas cu apă.

Aşezăm carnea în vas împreună cu „sosul” preparat mai sus. Punem toată compoziția în rolă pentru aproximativ 3-4 ore. Nu uităm să verificăm carnea periodic. Cînd carnea va fi gata, aceasta se va lua uşor de pe os, va fi moale şi fragedă.

Raţa cu portocale este gata şi se serveşte imediat presărată cu pătrunjel tocat mărunt, alături de garnitura preferată.

Poftă bună!

 Rețetă by FLORICACUISINE 

De post! FASOLE VERDE LA TIGAIE

Fasole verde la tigaie, o rețetă sănătoasă, extrem de gustoasă și ușor de făcut acasă. Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pentru friptură, cu siguranță faci alegerea ideală! Citește rețeta pas cu pas pentru fasole verde la tigaie!

INGREDIENTE

  •  600 g fasole verde
  •  5 roșii medii
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  3-4 cepe medii
  •  sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

Mod de preparare:

Așadar, fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principa de mâncare ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!

TIRAMISU PAS CU PAS

Un desert savuros ce poate fi pregătit în doar câțiva pași într-0 seară când vrei să îți impresionezi prietenii. Secretele ți le spunem mai jos. Iată ce ai de făcut pentru a obține cel mai bun tiramisu.

INGREDIENTE
200 ml cafea tare
40 ml coniac
4 ouă
50 g zahăr
500 g mascarpone
150 g pişcoturi
2-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.

Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore.

Tiramisu este gata!

TURTĂ DULCE DE CASĂ

Cel mai bun desert care ne aduce aminte de copilărie se poate face foarte ușor și acasă. Iată cum faci turtă dulce de casă, după rețeta clasică!

INGREDIENTE
500 g făină
4 ouă
9 linguri miere
200 g zahăr pudră
1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
1 linguriță bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie

Rețetă clasică de turtă dulce:

Amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, pe focul mic. Dă de pe foc după ce s-a omogenizat compoziția și lasă la răcit. Între timp, amestecă ingredientele uscate (tot ce a rămas, cu excepția ouălor). Combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. Bate ouăle și adaugă-le peste.

Frământă lent, dar ferm aluatul de turtă dulce, până vei obține o pastă omogenă. Dacă încă ți se lipește de mâini, înseamnă că îi mai trebuie făină. Adaugă făină puțin câte puțin până ajungi la consistența dorită – aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios. Acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat și lasă să crească cel puțin 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluțe de turtă dulce din aluat și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească.
Dă-le la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari ai format turtele), verificând din când în când să nu se ardă.
Turta dulce de casă este gata și numai bună de mâncat. Îți dorim poftă bună!

Urechiușe crocante by Julia Rodnițchi
Articolul anterior
Dorin Chirtoacă a fost surprins la Viena cu o blondă
Articolul următor