INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
Pentru sos:
- 50 g Parmesan
- ½ linguriţă busuioc
- ½ linguriţă maghiran
- 2 fire pătrunjel
- 80g ţelină (tulpină) tăiată bucăţi
- 1 morcov tăiat rondele
- O ceapă tăiată bucăţi
- Câteva frunze de busuioc, după dorinţă
- 50g ulei extravirgin
- 200g carne de vită, tocată mare
- 200g spată de porc, tocată mare
- 70g vin alb sau roşu, sec
- 70g apă caldă
- 350g pulpă de roşii sau întregi, decojite
- O frunză de dafin
- Sare după gust
- Condimente după dorinţă sau un vârf de cuţit de nucşoară.
Pentru paste:
- 1500 g apă
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 2 linguriţe sare
- 250 g paste (modificati cantitatea acestora in functie de consistenţă)
REȚETA:
- puneţi Parmesan, busuioc, maghiran şi pătrunjel în oală, mărunţiţi 20 sec./treapta 10 şi turnaţi totul într-un castronel.
- Puneţi în bol ţelina, morcovul, ceapa şi busuiocul, tocaţi 5 sec. viteza 7.
- Adăugaţi uleiul şi carnea, înăbuşiţi 10 min., temp. VAROMA / invers/viteza lingura.
- În timpul fierberii, stingeţi cu vin, adăugaţi roşiile pasate, apa, frunza de dafin, condimentele, potriviţi de sare, fierbeţi 40-50 min. 100º / invers/viteza lingura. Puneti sosul intr-un castron sau schimbati bolul de TM31.
- Apa, uleiul de măsline şi sare se pun în oală care se fierb ca. 12 min./100°/treapta 1
- Se adaugă încet pastele prin orificiul capacului, se gătesc 8-10 min./90°/treapta 1 şi se scurge apa.
- Se servesc presărate cu amestecul de parmesan şi verdeturi.
Observaţie: timpul de gătire se orientează după tipul de spaghete (vezi indicaţiile de pe ambalaj) şi dupa consistenţa dorită!
Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.
str. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md