Roşii umplute cu quinoa și ciuperci. O rețetă delicioasă de post

Această rețetă de roșii umplute cu quinoa și ciuperci este ideală pentru zilele în care țineți post și nu știți ce să mai mâncați. Quinoa, este o pseudo-cereală minune cu un nivel proteic ce îl depășește pe cel al multor tipuri de carne, conține toți aminoacizii esențiali, iar asta înseamnă ca este o proteină completă!

separator

rosii2

INGREDIENTE:

  • 100 de grame de quinoa
  • roșii umplute
  • 250 grame de ciuperci
  • 2 kg de roșii
  • un morcov
  • o ceapă
  • un ardei kapia roșu
  • o jumătate de cartof
  • o lingură de pesmet
  • două linguri de bulion
  • o legătură de pătrunjel
  • două linguri de ulei
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm quinoa foarte bine în apă rece, și dacă dispunem de timp, o lăsăm la hidratat câteva ore sau peste noapte pentru a anihila antinutrienții existenți în ea. Nu trebuie în nici un caz neglijată această etapă, deoarece quinoa are un strat de săponină din cauza căruia, nespălată și hidratată, are un gust amărui.

rosii umplute
2. Punem la foc 2 pahare cu apă și sare (quinoa se fierbe în apă în proporția 1:2), iar cand apa începe să fiarbă adăugăm quinoa.
În momentul în care începe a fierbe, facem focul mic și lăsăm să fiarbă încet 10-15 minute, nu mai mult.
3. Luăm de pe foc și lăsăm să stea sub capac. În așa fel, quinoa absoarbe tot lichidul și iese pufoasă, ”bob cu bob”.

ras
4. Tocăm mărunt ceapa și ciupercile proaspete.
4. Înfierbântăm puțin ulei într-o tigaie și călim ceapa până devine sticloasă. Adăugam ciupercile și prăjim până încep să se rumenească, stingem cu o cănuță de apă fierbinte, sărăm, pipărăm și lăsăm încă vreo 5 minute la foc mic.

ru
5. Combinăm quinoa cu ciupercile prăjite, pasta de ardei (opțional), mărarul tocat și amestecăm. Asezonăm cu piper și sare, după gust. (Tot aici vom adăuga și miezul de la roșiile proaspete pe care urmează să le umplem.)
6. Curățăm și pregătim roțiile astfel: începem prin a tăia un capac în partea de sus a roșiei, după care scoatem miezul cu ajutorul unei lingurițe. Miezul îl dăm prin răzătoare sau îl pasăm bine cu furculița și îl adăugăm în umplutră.
7. Umplem roșiile cu compoziția de quinoa și ciuperci și le aranjăm într-o tavă de copt.
8. Ungem roșiile pe dinafară cu periuța muiată în ulei și le dăm în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 20 minute.
9. Servim roșiile umplute cu quinoa și ciuperci calde, ca fel pricipal.

Sursa: gustosel.md

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Mai mulți elevi ai unui liceu din Capitală s-au intoxicat cu clei la ora de educație tehnologică
Articolul anterior
Andreea Bănică și-a arătat fiul!
Articolul următor