Roşii umplute cu quinoa și ciuperci. O rețetă delicioasă de post

Această rețetă de roșii umplute cu quinoa și ciuperci este ideală pentru zilele în care țineți post și nu știți ce să mai mâncați. Quinoa, este o pseudo-cereală minune cu un nivel proteic ce îl depășește pe cel al multor tipuri de carne, conține toți aminoacizii esențiali, iar asta înseamnă ca este o proteină completă!

separator

rosii2

INGREDIENTE:

  • 100 de grame de quinoa
  • roșii umplute
  • 250 grame de ciuperci
  • 2 kg de roșii
  • un morcov
  • o ceapă
  • un ardei kapia roșu
  • o jumătate de cartof
  • o lingură de pesmet
  • două linguri de bulion
  • o legătură de pătrunjel
  • două linguri de ulei
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm quinoa foarte bine în apă rece, și dacă dispunem de timp, o lăsăm la hidratat câteva ore sau peste noapte pentru a anihila antinutrienții existenți în ea. Nu trebuie în nici un caz neglijată această etapă, deoarece quinoa are un strat de săponină din cauza căruia, nespălată și hidratată, are un gust amărui.

rosii umplute
2. Punem la foc 2 pahare cu apă și sare (quinoa se fierbe în apă în proporția 1:2), iar cand apa începe să fiarbă adăugăm quinoa.
În momentul în care începe a fierbe, facem focul mic și lăsăm să fiarbă încet 10-15 minute, nu mai mult.
3. Luăm de pe foc și lăsăm să stea sub capac. În așa fel, quinoa absoarbe tot lichidul și iese pufoasă, ”bob cu bob”.

ras
4. Tocăm mărunt ceapa și ciupercile proaspete.
4. Înfierbântăm puțin ulei într-o tigaie și călim ceapa până devine sticloasă. Adăugam ciupercile și prăjim până încep să se rumenească, stingem cu o cănuță de apă fierbinte, sărăm, pipărăm și lăsăm încă vreo 5 minute la foc mic.

ru
5. Combinăm quinoa cu ciupercile prăjite, pasta de ardei (opțional), mărarul tocat și amestecăm. Asezonăm cu piper și sare, după gust. (Tot aici vom adăuga și miezul de la roșiile proaspete pe care urmează să le umplem.)
6. Curățăm și pregătim roțiile astfel: începem prin a tăia un capac în partea de sus a roșiei, după care scoatem miezul cu ajutorul unei lingurițe. Miezul îl dăm prin răzătoare sau îl pasăm bine cu furculița și îl adăugăm în umplutră.
7. Umplem roșiile cu compoziția de quinoa și ciuperci și le aranjăm într-o tavă de copt.
8. Ungem roșiile pe dinafară cu periuța muiată în ulei și le dăm în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 20 minute.
9. Servim roșiile umplute cu quinoa și ciuperci calde, ca fel pricipal.

Sursa: gustosel.md

De post! FASOLE VERDE LA TIGAIE

Fasole verde la tigaie, o rețetă sănătoasă, extrem de gustoasă și ușor de făcut acasă. Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pentru friptură, cu siguranță faci alegerea ideală! Citește rețeta pas cu pas pentru fasole verde la tigaie!

INGREDIENTE

  •  600 g fasole verde
  •  5 roșii medii
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  3-4 cepe medii
  •  sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

Mod de preparare:

Așadar, fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principa de mâncare ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!

TIRAMISU PAS CU PAS

Un desert savuros ce poate fi pregătit în doar câțiva pași într-0 seară când vrei să îți impresionezi prietenii. Secretele ți le spunem mai jos. Iată ce ai de făcut pentru a obține cel mai bun tiramisu.

INGREDIENTE
200 ml cafea tare
40 ml coniac
4 ouă
50 g zahăr
500 g mascarpone
150 g pişcoturi
2-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.

Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore.

Tiramisu este gata!

TURTĂ DULCE DE CASĂ

Cel mai bun desert care ne aduce aminte de copilărie se poate face foarte ușor și acasă. Iată cum faci turtă dulce de casă, după rețeta clasică!

INGREDIENTE
500 g făină
4 ouă
9 linguri miere
200 g zahăr pudră
1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
1 linguriță bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie

Rețetă clasică de turtă dulce:

Amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, pe focul mic. Dă de pe foc după ce s-a omogenizat compoziția și lasă la răcit. Între timp, amestecă ingredientele uscate (tot ce a rămas, cu excepția ouălor). Combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. Bate ouăle și adaugă-le peste.

Frământă lent, dar ferm aluatul de turtă dulce, până vei obține o pastă omogenă. Dacă încă ți se lipește de mâini, înseamnă că îi mai trebuie făină. Adaugă făină puțin câte puțin până ajungi la consistența dorită – aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios. Acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat și lasă să crească cel puțin 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluțe de turtă dulce din aluat și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească.
Dă-le la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari ai format turtele), verificând din când în când să nu se ardă.
Turta dulce de casă este gata și numai bună de mâncat. Îți dorim poftă bună!

Mai mulți elevi ai unui liceu din Capitală s-au intoxicat cu clei la ora de educație tehnologică
Articolul anterior
Andreea Bănică și-a arătat fiul!
Articolul următor