Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru rulouri:
- 4 bucăţi limbă-de-mare (câte 250 g fiecare)
- 100 g somon proaspăt
- 100 g spanac proaspăt
Pentru salată:
- 2 legături de săricică
- 1 castravete
- 4 roşii
Pentru ouă:
- 8 ouă de prepeliţă
Pentru sosul de anşoa:
- 4 bucăţi anşoa sărate
- 300 g pâine toscană (sau pâine fără sare, cu coaja mai groasă)
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri oţet de vin roşu
- sare şi piper
Curăţă peştii de piele şi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, detaşează fileurile, apoi bate-le uşor cu ciocanul de şniţele. Taie somonul felii şi pune câte una pe fiecare fileu.
1. Spală frunzele de spanac şi îndepărtează-le codiţele; pune-le peste fileurile de peşte. Rulează fileurile de limbă-de-mare şi pune-le în frigider pentru câteva minute.
2. Curăţă săricica, spal-o în mai multe ape şi pune-o în apă clocotită 1 minut, apoi scurge-o şi clăteşte-o cu apă rece.
3. Pune ouăle de prepeliţă într-o crăticioară şi fierbe-le 1 minut de când apa începe să clocotească; răceşte-le sub jet de apă şi curăţă-le de coajă încât albuşul să rămână întreg. Curăţă castravetele de coajă şi taie-l cuburi mici. Îndepărtează pieliţa roşiilor, apoi curăţă-le de seminţe şi taie-le cubuleţe.
4. Taie pâinea în felii de ½ cm grosime, apoi cuburi. Pune-o într-o tigaie cu ulei, sare, piper, după gust, adaugă fileurile de anşoa tocate cu cuţitul; stropeşte cu puţin oţet şi lasă la marinat câteva minute.
5. Asezonează rulourile de limbă-de-mare cu ulei, sare şi piper, după gust, apoi fierbe-le la abur circa 3 minute. Aşază pe farfurie săricica şi aranjează deasupra rulourile de peşte şi ouăle tăiate jumătăţi. Toarnă peste ele sos de anşoa şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline.
Reţetă preluată din „Aperitive”
Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare
:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md