Rulouri din limbă-de-mare, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru rulouri:

  • 4 bucăţi limbă-de-mare (câte 250 g fiecare)
  • 100 g somon proaspăt
  • 100 g spanac proaspăt

Pentru salată:

  • 2 legături de săricică
  • 1 castravete
  • 4 roşii

Pentru ouă:

  • 8 ouă de prepeliţă

Pentru sosul de anşoa:

  • 4 bucăţi anşoa sărate
  • 300 g pâine toscană (sau pâine fără sare, cu coaja mai groasă)
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri oţet de vin roşu
  • sare şi piper

Curăţă peştii de piele şi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, de­taşează fileurile, apoi bate-le uşor cu ciocanul de şniţele. Taie somonul felii şi pune câte una pe fiecare fileu.

1. Spală frunzele de spanac şi îndepărtează-le codiţele; pune-le peste fileurile de peşte. Rulează fileurile de limbă-de-mare şi pune-le în frigider pentru câteva minute.

2. Curăţă săricica, spal-o în mai multe ape şi pune-o în apă clocotită 1 minut, apoi scurge-o şi clăteşte-o cu apă rece.

3. Pune ouăle de prepeliţă într-o crăticioară şi fierbe-le 1 minut de când apa începe să clocotească; răceşte-le sub jet de apă şi curăţă-le de coajă încât albuşul să rămână întreg. Curăţă castravetele de coajă şi taie-l cuburi mici. Îndepărtează pieli­ţa roşiilor, apoi curăţă-le de seminţe şi taie-le cubuleţe.

4. Taie pâinea în felii de ½ cm grosime, apoi cuburi. Pune-o într-o tigaie cu ulei, sare, piper, după gust, adaugă fileurile de anşoa tocate cu cuţitul; stropeşte cu puţin oţet şi lasă la marinat câteva minute.

5. Asezonează rulourile de limbă-de-mare cu ulei, sare şi piper, după gust, apoi fierbe-le la abur circa 3 minute. Aşază pe farfurie săricica şi aranjează deasupra rulourile de peşte şi ouăle tăiate jumătăţi. Toarnă peste ele sos de anşoa şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline.

Reţetă preluată din „Aperitive”

Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?

Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi. 

Pentru informaţii suplimentare

:

tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md

Rețetă sănătoasă și gustoasă pentru masa de Paște: Tartine de spanac cu ou

Se apropie sărbătorile și, cu siguranță, îți dorești să îî impresionezi pe cei dragi cu delicii sănătoase și deosebite. Rețeta de spanac cu ou este un răsfăț deplin al papilelor gustative pentru cei care vor să fie surprinși cu ceva nou! Pe lângă faptul că sunt gustoase, tartinele arată spectaculos pe masa de sărbătoare. Iată cum se prepară tartinele de spanac cu ou, conform rețetei dezvăluite de nutriționista Galina Tomaș!

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ingrediente pentru aluat:

-500 g de făină

-1 plic drojdie de pizza

-250 ml apă

-1 linguriță de sare

-60 ml ulei vegetal

Pentru umplutură:

-250 g brânză de vaci

-350 g spanac fiert

-1 ou mediu

-12 ouă de prepeliță

-2 linguri de parmezan

-un praf de nucșoară

-sare după gust

Mod de pregătire:

Puneți într-un castron făina și drojdia. Adăgați apa în care ați dizolvat o linguriță de sare și uleiul și frământați. Se lucrează câteva minute, până când aluatul este neted și elastic. Înfășurați-l în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească 10 -15 minute la temperatura camerei.

Între timp pregătiți umplutura: Într-un bol se pune spanacul stors cu brânza, oul, un praf de sare, un praf de nucșoară rasă și parmezanul și amestecăm cu o lingură de lemn până obținem un amestec cremos. Se ia aluatul înapoi și se împarte în jumătate. Se întinde prima jumătate pe o suprafață de lucru cu făină la aproximativ 2-3 mm grosime. Din aceasta, se fac 12 discuri puțin mai mari decât formele pe care le veți folosi (eu am folosit o cană cu susul în jos pentru a le face) și se pun în interiorul formelor de brioșe unse cu ulei de măsline.

Ar putea fi o imagine cu souffle şi gălbenuş de ou

Umpleți fiecare dintre aceste forme cu 1-2 linguri de umplutură. În centrul umpluturii fiecărui coșuleț se face o gaură cu dosul unei lingurițe sau cu degetul și deschideți un ou de prepeliță în interiorul fiecărui orificiu, având grijă să nu rupeți gălbenușul.

Ar putea fi o imagine cu souffle

Întindeți aluatul rămas și tăiați 12 discuri mai mici (eu am folosit un tăietor de prăjituri pentru acestea) și folosiți-le pentru a acoperi prăjiturile. Apăsați marginile împreună pentru a le sigila și decorați cu vârfurile unei furculițe. Înțepați fiecare tartă pe margini, evitând centrul, pentru a nu deteriora oul de prepeliță. Tartinele se coc la 180°C în cuptorul static preîncălzit timp de aproximativ 35 de minute, până când tartelele sunt ușor aurii la suprafață. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se desfac ușor.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Rețetă de pască fără coacere. Cel mai delicios preparat pentru masa de Paște

Paștele se apropie cu pași repezi, astfel că mai sunt doar două zile până la Paștele catolic și doar o săptămână până la cel ortodox. Pentru această sărbătoare v-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru pasca fără coacere. Este o rețetă pe care o încearcă multe gospodine în această perioadă a anului.

Este cel mai delicios desert pentru masa de Paște. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!

În general, majoritatea gospodinelor aleg să pregătească cea mai simplă și delicioasă rețetă, adică pasca fără coacere. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de acest desert gustos!

Rețetă de pască fără coacere

Ingrediente:

-750 gr de brânză dulce de vaci sau urdă

-3 gălbenușuri de ou

-75 gr de zahăr

-200 ml de smântână dulce pentru frișcă

-1 lingură de extract de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vanilinat

-coaja rasă de la jumătate de lămâie

-un praf de sare

-130 gr de fructe confiate tocate

-50 gr de stafide

Pentru decor:

-30 gr de fulgi de migdale

-fructe confiate

Mod de preparare:

Într-un bol mare se amestecă foarte bine gălbenușurile de ou cu zahărul. Se pune smântâna dulce la înfierbântat și se lasă acolo până ajunge la punctul de fierbere. Se toarnă smântâna peste gălbenușuri și zahăr.

Se mixează la o viteză mai mică, după care se adaugă sarea, coaja de lămâie rasă și vanilia. Se pune și brânza de vaci dulce și se amestecă ușor, dar foarte bine. Se adaugă și fructele confiate împreună cu stafidele.

La final se amestecă totul cu o spatulă. Compoziția de pască se pune într-o tavă, iar peste ea se pune o farfurie, un prosop și o greutate mai mare, cum ar fi de la o caserolă cu ceva. Se lasă la răcit pentru câteva ore, dar nu în frigider, după care se răstoarnă pasca pe o tavă.

Puteți să puneți peste pască fructe confiate, tăiate mărunt, dar și fulgii de migdale. Pasca este gata de servit. Poftă bună!

sursa: www.spynews.ro

Rețete: PATÉ DE SARDINE

Paté-ul de sardine poate fi un aperitiv ideal pentru orice masă. Rețeta este extrem de rapidă, se face în 5 minute.

Ingrediente:

  1. 1 conservă de sardine
  2. cremă de brânză
  3. suc de lămâie
  4. ceapă roșie
  5. ceapă verde, chives sau pătrunjel
  6. sare
  7. piper

Preparare:

  1. Conserva de sardine se scurge bine de ulei. Uleiul poate fi păstrat pentru conservarea pateului mai târziu.
  2. Se sfarmă sardinele cu furculița având grijă să eliminăm oasele mai mari.
  3. Se toacă ceapa roșie (se adaugă opțional și în cantitatea dorită).
  4. Într-un robot se pun sardinele, ceapa, pătrunjelul, ceapa verde sau arpagicul. Se pune puțin suc de lămâie, sare, piper și crema de brânză.
  5. Se pasează până se obține un paté de sardine omogen.
  6. Paté-UL de sardine se poate depozita într-un borcănel de sticlă cu capac. Pentru a preveni oxidarea și uscarea se recomandă folosirea uleiul din conservă pe deasupra pateului.
  7. Se servește pe pâine prăjită.

Rolul proteinelor în alimentația zilnică!
Articolul anterior
Salon–atelier “SCARLET”
Articolul următor