Vara, mâncarea grea este refuzată de stomacul nostru. De asta ți-am pregătit o salată bună, consistentă, ușoară și aromată.
Ingrediente:
- 400 gr piept de pui
- 150 gr telemea proaspătă de oaie
- 150 gr iaurt natural
- 1 salată verde
- 4-5 fire de ceapă verde
- 3-4 ridichi roșii
- 1 legătură de mărar
- câteva frunzulițe de cimbru verde
- 100 ml ulei de măsline pentru marinadă + 2 linguri pentru salată + 1 lingură pentru dressing
Ingrediente dressing:
- 50 ml sos de soia
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 jumătate de lămâie (mai exact zeama de la ea)
- sare, piper
Am curățat puiul și l-am tăiat felii ca pentru șnițel, apoi l-am pus la marinat în uleiul de măsline, amestecat cu sosul de soia, oregano și piper (de sare nu e nevoie, soia e suficient de sărată). Am acoperit castronul cu folie de plastic și l-am dat la frigider.
Apoi, am spălat bine de tot salata verde și am tăiat-o bucăți (nu mari, dar nici foarte mici).
Am curățat ceapa verde și ridichile.
Le-am pus peste salată.
Telemeaua asta de oaie, proaspătă, e unul dintre viciile mele, sunt topit după ea. Foarte moale, înca nesărată, poate fi găsită în timpul primăverii. Nu e caș dulce, e telemea care încă n-a prins sare.
Am tăiat-o bucăți și am pus peste salată.
Când am terminat operațiunile astea, am scos puiul din marinadă și l-am pus în tigaia grill. L-am întors după vreo 5 minute.
L-am mai întors de vreo două ori, până s-a pătruns bine, apoi l-am scos și l-am tăiat fășii, pe care le-am tăiat apoi în jumătate.
Le-am pus peste salata cu telemea.
Apoi am făcut dressingul. Am pus iaurtul într-un castron, peste el am pus o lingură bună de mărar verde tocat și câteva frunzulițe de cimbru verde. Cimbrul ăsta verde dă tot dichisul, are un gust proaspăt și foarte aromat.
Le-am amestecat pe toate cu o lingură de ulei de măsline.și cu puțin piper negru măcinat proaspăt.
Apoi am turnat peste salată.
Am mai stors jumătatea de lămâie, le-am amestecat pe toate și asta a fost. Poftă bună!
sursa: ebucataria.ro