Nu are cum sa nu vă placă năutul în salate și asta o zic pentru că este foarte potrivit în dietele de slăbit, deoarece oferă senzația de sațietate. Iată o rețetă de salată de legume și năut versatilă, la care vă puteți juca cu ingredientele și o puteti face după placul vostru. O salată sățioasă, aromată și rapidă.
INGREDIENTE
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov
- 1 ardei
- 200 gr năut fiert
- 1 ceapă
- 2 lingurițe ghimbir tăiat mărunt
- 1 linguriță muștar cu boabe
- 1/2 lingurițe semințe chimen
- 1 lingură sos de soia
- 2 linguri pastă de roșii
- 100 ml apă sau fond de legume (supă)
- 2 linguri ulei
- semințe de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE
Curățăm și tăiem legumele sub forma și de mărimea dorită.
Într-un wok punem uleiul la încins și în el ghimbirul tăiat cât mai mic și semințele de chimen. Lăsăm să se călească cam 2 minute.
Adăugăm ceapa și mai lăsăm 1 minut.
Punem pasta de roșii, muștarul boabe și sosul de soia. Când dă în clocot punem fondul de legume și morcovii. Daca doriți morcovi făcuți bine atunci trebuie fie să-i tăiați mai mărunt fie să îi lăsați mai mult. Eu i-am lăsat cam 5 minute. Punem dovlecelul și ardeiul și lăsăm să se înmoaie puțin. Când considerați că legumele sunt făcute așa cum doriți (atenție, dacă doriți să fie făcute bine atunci puneți un capac sau adăugați mai multă apă) adăugăm năutul. Acesta va absorbi și el din sosul rezultat acolo. Condimentăm după gust și servim cu semințe de floarea soarelul presărate deasupra și cu pâine prăjită.
TIPS-URI
1. Am folosit năut fiert acasă, dar se poate folosi năut din conservă. Dacă doriți să fierbeți năutul, acesta trebuie pus în apă pentru 12 ore, apoi spălat ușor și pus la fiert în apă cu sare și frunze de dafin.
2. Dovlecelul l-am tăiat cu curățătorul de legume în fâșii lungi, dar se poate tăia cubulețe și va fi la fel de bun.
Sursa: bucataras.ro