Salata de orez cu legume la cuptor e un preparat gustos, sățios și sănătos. E o rețetă potrivită și pentru perioada de post.
500 g cartofi dulci, curățați și tăiați în bucăți de 2 cm
2 vinete mijlocii, tăiate în bucăți de 3 cm
1 ceapă mare roșie, curățată și tăiată
2 roșii, tăiate în bucăți de 3 cm
1/2 căni de orez brun
2 linguri de oțet balsamic
2 linguri de ulei de măsline
150 g măsline Kalamata
100g frunze de rucola
ulei de măsline
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 190 de grade C.
Într-o tavă mare, stropită cu ulei de măsline, se aranjează legumele (curățate și tăiate). Se asezonează cu sare, piper și se stropesc cu ulei de măsline. Se pregătesc timp de 1 oră, până devin fragede, apoi se lasă la temperatura camerei să se răcească.
Între timp, se pregătește orezul într-o tigaie mare cu apă clocotită, până devine fraged. Când orezul este gata, se scurge de apă și se lasă puțin să se răcească.
Orezul se pune într-un bol mare și se stropește cu oțet combinat cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat, și se amestecă ușor cu o lingură, care nu va zdrobi bobițele de orez.
În bol se adaugă legumele și măslinele, se amestecă cu grijă.
Salata se aranjează pe un platou, iar înainte de servire se adaugă frunzele de rucola.
Savurați cu plăcere!
Sursa: jurnalderetete.md