Luna mai aduce schimbări radicale în meniul tău, apar din ce în ce mai multe legume fără îngrăşăminte chimice, lucru ce îţi permite să experimentezi în bucătărie.
Reţeta de mai jos îţi va aduce nu doar vitamine pe masă, dar şi culoare. Unde mai pui că nu-ţi ia mult timp, pentru a o prepara.
Ingrediente:
- 2 ridichi albe
- o ceapă roşie mică
- 2 linguri seminţe de rodie
- 1 ardei gras
- sare
- zeamă de lamâie
- ulei de măsline
Mod de preparare:
ridichea se curăţă şi se spală bine, apoi se taie rondele. Ceapa se curăţă şi se taie inele. Ardeiul se taie fâşii. Legumele se amestecă într-un vas, se adaugă sâmburii de rodie.
Se stropeşte totul cu puţină zeama de lamâie şi cu ulei de măsline extravirgin. Se sărează după gust.
Desigur, poţi face această salată şi în alte combinaţii, cu alte legume care îţi sunt pe plac.
Această salată poate fi servită ca şi gustare sau ca garnitură la un fel principal de mâncare.
Poftă bună!
Foto&text: www.bucatarmaniac.ro