Monte Cristo a fost servit pentru prima oară în California de Sud, prin anii ’50. Nicicând nu a fost mai gustoasă combinația de șuncă și cașcaval! Fă această rețetă simplă pentru mic-dejun, prânz sau chiar cină. Rapidă, incredibil de aspectuoasă și sățioasă.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 4 felii de pâine
- 2 linguri de muștar
- 2 linguri de sos alb
- 200 g de șuncă sau piept de pui copt
- 30 g brânză rasă
- 2 linguri de unt
- sare și piper după gust
Preparare:
Bate ouăle bine într-un vas îndeajuns de încăpător pentru un sandwich, cu puțină sare și piper.
“Asamblează” sandwich-urile cu muștar, sos, cașcaval și șuncă/piept de pui. Pune sare și piper după gust. Presează-le puțin.
Topește untul într-o tigaie, la foc mic. Înmoaie bine fiecare sandwich în parte în oul bătut și pune în tigaie. Prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor și brânza se topește.
sursa: retete.unica.ro