Cu toţii ştim că peştele este o mâncare foarte sănătoasă şi că ar trebui să consumăm aproximativ două-trei porţii pe săptămână.
Somonul este este un peşte foarte gustos, cu un conţinut mare de nutrienţi precum acizi graşi omega 3, proteine de calitate şi minerale. Păcat că este atât de scump.
Mai jos găsiţi o reţetă destul de simplă pentru somon cu legume la cuptor. Poza nu este tocmai cea mai reuşită pentru că în general timpul este limitat şi încerc să nu pierd prea mult timp cu acestea. Totuşi, gustul este unul foarte bun.
PREPARARE
1. Medalioanele de somon se trec printr-un jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare și piper. Se încinge grătarul și se unge cu ceapă albă.
2. Se taie lămâile felii și se condimentează cu sare grunjoasă. Se pune un strat de lămâi, iar deasupra se pun medalioane de somon și se acoperă cu un alt strat de lămâi.
3. Se lasă să se înăbușe la foc mediu și se răsucesc la intervale mici de timp. Spre sfârșit, se scot feliile de lămâie și se mai lasă somonul 5-10 minute să se rumenească.
4. Se curăţă și se spală legumele. Cartoful se opărește în apă cu sare și apoi se desface bucheţele. Se topește untul și se înăbușe dovleceii tăiaţi cubuleţe, ardeii și cartofii fierte. Se condimentează cu sare și piper și se servesc cu somonul fript. Se ornează cu feliuţe de lămâie.