Restaurantul CODE NOIR
îţi propune un meniu pe bază de peşte – un aliment deosebit, datorită gustului şi aspectului lui (roşu-portocaliu), deţinătorul faimosului „Omega 3” – este apetisant şi se prepară rapid.
Somon la grătar
Ingrediente:
Somon – 100 gr.
Ulei de măsline – 10 gr.
Oregano – 4 gr.
Pentru ornament: jumătate de lămâie, o roşie şi câteva frunze de salată iceberg.
Peste somonul spălat şi uscat, pui sare după gust şi oregano, îl ţii câteva minute, ca să se marineze un pic, după care îl pui pe grătarul încins, uns cu ulei de măsline. Peştele se întoarce pe ambele părţi. Îl pui în farfuria ornată cu salată, după preferinţe poţi stoarce lămâie peste somon.
Salata “Code Noir”
Salată verde – 40 gr.
Salată iceberg – 8 gr.
Ciuperci – 50 gr.
Ceapă – 15 gr.
Ulei măsline – 10 gr.
Sare – 2 gr.
Oregano – 3 gr.
Suc de lamâie – 5 gr.
Ciupercile feliate le pui pe grătarul încins pentru 5 minute. Frunzele de salată spălate şi uscate le rupi (nu le tai cu cuţitul), apoi adaugi ceapa tăiată rondele, oregano, sare, suc de lămâie şi ulei de măsline.
Poftă bună!
Text: Snejana Țugui