Somon marinat! Pentru cei sătuli de carne

Dacă ai posibilitatea să cumperi somon proaspăt,  îţi oferim mai jos 2 reţete  simple de preparare a acestuia. Va avea gustul identic peştelui marinat din comerţ, doar că va fi mai sănătos şi fără conservanţi.

separator
Somon-marinat-in-casa-mod-de-preparare_thumb

Reţeta 1

Ingrediente:

700 gr. somon cu pieliţă (fileu întreg)

50 ml. de vodkă

2 linguri de zahăr

2 linguri de sare măşcată

Piper negru

Mărar uscat sau proaspăt

Mod de preparare:

Peştele se spală sub un jet de apă rece şi se usucă bine cu şerveţele de bucătărie. Fileul lung se taie în 2 jumătăţi , peste care se toarnă vodkă.

Sarea, zahărul, piperul negru, proaspăt măcinat, şi mărarul se amestecă bine.  Se presară totul şi se aşază fileul unul peste altul, sub forma unui sandwich, cu pieliţa în afară. Se înveleşte în folie de plastic şi se pune într-un vas plat, după care se lasă la frigider pentru 24 de ore. În acest timp periodic îl poţi întoarce.

La expirarea celor 24 de ore, vei avea un peşte puţin sărat la gust.

Reţeta 2

somon-marinat-4821

Ingrediente:

1 kg. de peşte roşu

200 gr. de sare

100 ml ulei de măsline

2 frunze de dafin

Mod de preparare:

E important să cumperi peşte întreg, nu feliat.

Cu un cuţit ascuţit, se înlătură cu atenţie pieliţa. Peştele se spală şi se usucă bine pe ambele părţi cu un şerveţel de hârtie. Peştele se pune pe o tocătoare de lemn şi se acoperă cu un strat de sare. Apoi se pune la rece pentru 6-8 ore, când peştele ia sarea necesară.

După expirarea acestor ore, se scoate peştele şi se înlătură, pe cât posibil sarea. Se taie felii groase cu lăţimea minimă de 5-6 cm, se poate chiar şi mai mare. Totul depinde în ce vas doreşti să-l marinezi.

Ar fi bine să foloseşti un borcan de 1 litru. La fundul borcanului se aşază o frunză de dafin, se aranjează feliile groase de peşte, adăugând câte un pic de  ulei  între ele.  După ce ai pus peştele în borcan, toarnă peste el restul de ulei şi adaugă cealaltă frunză de dafin.

Se acoperă borcanul cu un capac şi se pune într-un loc răcoros pentru 48 de ore (nu la frigider, deoarece uleiul îşi schimbă culoarea). După 24 de ore, puteţi încerca să-l mâncaţi.

Poftă bună!

Sursa: anishoara.blogspot.com

Doradă cu ierburi pe pat de sare! O rețetă ușoară și puțin calorică
Articolul anterior
Iată cum o cheamă pe fiica Tatianei Heghea
Articolul următor
Alte articole interesante