Sorbet de ananas și mentă

Sorbetul de ananas și mentă este foarte răcoros și parfumat. Îl puteți servi seara, după cină, dar și după masa de prânz merge la fel de bine. O rețetă de sorbet foarte reușită și foarte simplu de preparat am descoperit-o pe www.lauraadamache.ro.  Pentru a o prepara aveți nevoie de o conservă de ananas bucăți în sirop slab îndulcit și mentă.

separator

sorbetto Ingrediente: (pentru 2 cupe)

  • 500 g ananas bucăți
  • 3 linguri sirop de mentă
  • 1 lingură frunze proaspete de mentă
  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr tos fin

Mod de preparare:
Scurgem bucățile de ananas și le punem într-un vas. Adăugăm apa, siropul și frunzele de mentă și le pasăm cu un blender până obținem un piure fin.
Trecem prin sită piureul obținut, în acest fel eliminăm fibrele ațoase ale ananasului.
Amestecăm piureul cu zahărul și îl pasăm din nou cu blenderul până când zahărul se dizolvă în totalitate (cca 2-3 minute).
Punem compoziția sorbetului în mașina de înghețată (vasul mașinii trebuie pus în congelator cu cel puțin 12 ore înainte de prepararea sorbetului). Acționăm mașina pentru cca 30 minute sau până obținem un sorbet cu o consistență cremoasă.
Sorbetul se servește imediat sau se poate pune într-un vas metalic în congelator să se mai întărească puțin (cca 30 minute).
În cazul în care nu avem mașină de făcut înghețată, punem compoziția sorbetului de ananas într-un vas metalic și îl băgăm în congelator. După 30 de minute scoatem vasul din congelator și mixăm sorbetul cca 1 minut la viteză maximă. Continuăm să îl mixăm din 30 în 30 de minute timp de 3 ore.

sorbetto1 Poftă bună!

Ea este Miss USA 2017
Articolul anterior
Doi tineri au făcut nuntă pe Everest, cel mai înalt munte din lume! Imaginile sunt senzaționale
Articolul următor
Alte articole interesante