Te-ai săturat de supele clasice și vrei să încerci ceva nou? Atunci supa cremă de broccoli este varianta ideală. vă asigur că aceasta este delicioasă mai ales că nu o gătiți mult timp. În așa fel își va păstra vitaminele și culoarea verde deschisă. Supa va ieși delicioasă, cremoasă și super-sănătoasă.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 1 broccoli de 500-600 de gr.
- 1 cartof mediu
- 10 cm. de praz (sau o ceapă mică)
- 2 căței de usturoi
- 1 tulpină de țelină
- 30 de gr. – parmezan
- sare și piper negru
- 1,200 litri de apă plată
Mod de preparare:
- Mai întâi de toate taie cartoful și țelina în bucăți mai mari, iar prazul rondele.
- Taie buchețelele de la broccoli, iar tulpina nu o arunca. Curăț-o de coajă și taie-o rondele.
- Pune într-o cratiță cu apă rece cartofii, țelina, prazul, tulpina de broccoli, cățeii de usturoi și o linguriță de sare. Fierbe totul împreună circa 15 minute sau până cartoful devine moale.
- Când cartoful este moale adaugă în supă buchețelele de broccoli, acoperă cratița cu capac și lasă totul să fiarbă 6-7 minute. Te îndemn să nu fierbi foarte mult broccoli pentru că o să-și piardă culoarea și supa nu va fi de un verde deschis.
- Când legumele au fiert, mărunțește-le cu un blender de mână sau cu unul obișnuit până primești o supă fină. În caz că dorești supa să fie mai densă, scoate de la început puțin lichid și fă-o de consistența dorită.
- La capăt adaugă în supă parmezan răzuit și condimentează cu puțin piper negru și sare dacă e nevoie.
- Servește supa imediat.
Să ai poftă bună!!!