Supă cremoasă de pui

De ce e bună supa asta? Pentru că e cremoasă, dar nu ca o supă cremă. Și deși pare că ar fi plină de smântână, dar totuși e făcută cu iaurt iar leușteanul, leurda și prazul merg împreună mai bine decât vă închipuiți!

supa-cremoasa-de-pui-4

Ingrediente pentru 6 – 8 porții:

  • 2 pulpe mari de pui
  • legătură morcovi noi
  • legătură leurdă
  • un fir de praz
  • un fir mai gros de pastârnac
  • gulie
  • legătură leuștean
  • 2 gălbenușuri
  • 400 ml iaurt grecesc
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • un praf de nucșoară
ingrediente

Spălăm bine pulpele de pui și le punem la fiert în 2,5 litri de apă cu sare, la foc moderat. Supa trebuie spumată foarte bine și când carnea nu mai face spumă, punem morcovii, gulia și pastarnacul, toate curățate și tăiate bucăți mari. Lasăm să fiarbă până legumele sunt moi și furculița întră bine în carne. Scoatem pulpele, le curățăm de piele și tăiem toată carnea cubulețe. Într-o tigaie încingem uleiul de măsline și călim 1-2 minute prazul tăiat mărunt, apoi adăugăm leurda mărunțită și le călim împreună alte 2 minute, apoi punem carnea de pui tăiată cubulețe, condimentăm cu sare, piper și nucșoară și le lăsăm câteva minute la foc mic, să se întrepătrundă aromele.

preparare1

Separat, amestecăm iaurtul și gălbenușurile și cu ele dregem supa de carne (în care au fiert pulpele și legumele). Punem și leușteanul tăiat mărunt și le lăsăm toate să dea în câteva clocote împreună, apoi le dăm prin blender pentru a obține supa cremoasă. Nu va fi ca o supă cremă, ci mult mai linchidă, însă foarte gustoasă. În crema obținută punem și amestecul de praz, leurdă și carne, amestecăm bine și mai gustăm o dată pentru a vedea dacă mai trebuie condimente.

preparare2 supa-cremoasa-de-pui-3

Poftă bună!!!

Sursa: eoskitchen.ro

Ion Paladi a devenit tată!
Articolul anterior
Secretul puilor din supermarket. De la stadiul de ou la cel de friptură într-un timp record
Articolul următor
Alte articole interesante