Supă de linte de la Irina Negară

În majoritatea cazurilor, femeile care-și petrec aproape toată ziua la serviciu, apoi seara fug într-un suflet acasă, la copii și soț, le bântuie veșnica întrebare: “Ce bucate să mai prgătesc și astăzi la cină?” Să fie gustos, sănătos, dar nici să nu dureze mult.

separator

Irina Negara, pentru că este talentată și iscusită în ale gătitului, are răspuns la această întrebare. Drept urmare, ne propune o rețetă de mâncare delicioasă, ce se prepară repede.

Ingrediente:

• 2 cepe medii
• 2 dințisori de usturoi
• cimbrișor
• 2-3 felii de roșii uscate
• 4-5 roșii medii
• 300 gr. de linte roșie
• sare, piper negru, boia dulce și 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

Într-o cratiță, turnăm uleiul și călim usturoiul cu cimbrișorul până ce acestea devin aromate, având grijă, în același timp, să nu ardem usturoiul. Apoi, tăiem ceapa (putem să tăiem ceapa în bucăți mari, oricum la sfârșit mărunțim supa cu blenderul) și o adăugăm în cratiță. Când devine sticloasă, adăugăm roșiile uscate.

Tăiem roșiile proaspete, le punem în cratiță și lăsăm să se gătească veo 5-7 minute. După care, adăugăm lintea (care e bine să fi stat la înmuiat cel puțin o oră), 1 litru de apă și lăsăm să fiarbă timp de 15 minute sau până e gata lintea.

Opțional, putem adăuga 50 ml de vin alb. Condimentăm cu sare, piper, boia dulce și ce mai dorim după gust. La final, mărunțim supa cu un blender și Voila’!

Supa poate fi servită cu crutoane, suc de lămâie și ulei de măsline sau smântână. Puteți opta și pentru altă combinație. Folosiți-vă imaginația și produsele din frigider. Să aveți poftă!

 

Tatiana Vornicescu și-a etalat burtica de gravidă!
Articolul anterior
Reporterițele de la Deșteptarea vor să scape de kilogramele în plus. Galina Tomaș le-a sărit în ajutor
Articolul următor
Alte articole interesante