De ce roşii coapte?! Pentru că îşi eliberează aromă mult mai bine, iar supa devine foarte gustoasă, nici nu se compară cu cea clasică. Dacă nu va place busuiocul puneţi altă plantă aromatică care vă place.
Pentru supă avem nevoie de:
1kg de roşii (diverse soiuri), 1 ceapă (verde sau uscată), 1 căpăţână usturoi, 1 lingură ulei, 1 linguriţă sare, 400 ml apă, busuioc, oregano şi ½ linguriţă zahăr.
Spălăm roşiile şi le tăiem în sferturi, la fel şi ceapa. Usturoiul îl lăsăm în coajă şi tăiem căpăţâna pe jumătate. Într-o tavă aşezăm legumele tăiate, usturoiul, frunzele de busuioc, oregano şi presăram sare grunjoasă şi puţin ulei (de care vă place, eu am folosit de migdale dulci). Punem tava în cuptor pentru 30 de minute, după acest timp legumele sunt puţin pătrunse, aşa că e timpul să adăugăm apa şi lăsăm în cuptor încă 20 de minute până sunt complet fierte.
Punem legumele şi lichidul într-un blender şi mixăm până ajunge la consistența dorită. Dacă vreţi ca supa să fie mai lichidă mai adăugaţi apă caldă sau supă de pui.
Pentru crutoanele cu mozzarella avem nevoie de:
4-5 felii de ciabatta sau baghetă, 2-3 linguri ulei (măsline, migadele duci etc), 100 g mozzarella, busuioc proaspăt.
Feliile de pâine le aşezăm într-o tavă, le stropim cu ulei, apoi punem felii de mozzarella şi busuioc tocat.
Introducem tava în cuptorul încins şi le lăsăm pentru aproximativ 10 minute sau până când devin rumene şi crocante. Le puteţi tăia cubuleţe sau le lăsaţi felii întregi.
sursa: adihadean.ro