Supă de sfeclă roşie cu măr

Supa de sfeclă roşie cu măr este mai degrabă o supă dulceagă, care consumată caldă este extrem de hrănitoare.

separator

thumb (4)Ingrediente

  • 2 sfecle roşii medii
  • 3 mere roşii mari
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură unt
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • 1/4 linguriţă cimbru uscat
  • 2 linguri ulei măsline
  • 500 ml apă
  • pătrunjel proaspăt
  • sare si piper după gust
Modul de preparare
Sfecla se prepară mai întâi la cuptor. O decojeşti şi o tai în bucăţi mici apoi o introduci în cuptor, la 200 grade C. Pune în tava hârtie pentru copt, căci îşi va lăsa sucul acela roşu intens. Presară peste sfeclă uleiul de măsline, chimenul măcinat şi cimbrul uscat. După aproximativ 40 de minute sfecla este gata.

Cât timp se coace sfecla, spală merele, taie-le în 4 şi le pune la fiert până se înmoaie. Într-o tigaie, soteză ceapa în unt, până ce devine aurie.

Acum urmează prepararea supei: pune sfecla şi merele în blender, adaugă şi ceapa şi mixează bine. La final, puţin câte puţin, adaugă din sucul de mere obţinut în urma fierberii fructelor. Potriveşte cu sare şi piper, presară deasupra cimbru proaspăt tocat sau pătrunjel.

Interesantă reţetă, nu?

Sursa

Unica.md la 2 ani de aniversare!
Articolul anterior
Boala de care suferă 80% dintre persoanele care folosesc un calculator
Articolul următor
Alte articole interesante