Unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale este usturoiul. Acesta previne bolile de inimă, reduce nivelul de colesterol şi scade tensiunea arterială.
Beneficiile supei de usturoi
- Reduce nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor
- Scade tensiunea arterială
- Previne rigidizarea arterelor (ateroscleroză). Pe măsură ce îmbătrânești, arterele ăși pierd din flexibilitate, iar sângele circulă mai greu. Usturoiul curăță arterele și le menține flexibile.
- Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge
- Scade febra, ameliorează tusea, durerile de cap și durerile de stomac
- Anumite studii susțin că poate preveni cancerul de colon, rectal și de stomac.
Cum se prepară supa de usturoi
Ingrediente:
- 20-25 căței de usturoi tocați mărunt;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1 ceapă tocată mărunt;
- un sfert de rădăcină de țelină;
- 2-3 cartofi;
- o linguriță unt;
- 2 morcovi;
- pătrunjel;
- sare și piper după gust;
- puțină smântână.
Mod de preparare:
1. Pune într-o tigaie uleiul și untul, adaugă ceapa și las-o să se înmoaie pentru vreo 30 de secunde. Nu trebuie să lași ceapa să se călească.
2. Adaugă apa, morcovii, țelina și cartofii, lasă-le să fiarbă bine, după care adaugă usturoiul mărunțit pentru încă vreo 5 minute pe foc, până când toate ingredientele sunt fierte bine. Pentru ca supa să fie cremoasă, folosește blenderul. Adaugă sare cât îți place.
3. La sfârșit, adaugă smântâna și pătrunjelul.