Tarator – supă rece de castraveţi

Este o supă rece de vară de origine bulgărească. Taratorul nu încinge bucătăria și nici nu îngreunează stomacul.

separator

Ingredientele sunt pentru patru porții:

  • 1 castravete mare
  • 750 grame de iaurt
  • 2 căței usturoi
  • 125 ml de lapte
  • Mărar proaspăt
  • 1 lămâie
  • 1 lingură ulei
  • 50 gr nuci
  • Sare, piper, boia pentru ornat
  • 4 lingurițe ulei de nuci pentru ornat (opțional)

Mod de preparare:

  1. Cureți castravetele, storci sucul de lamâie, cureți usturoiul.
  2. O treime din castravete îl lași pentru ornat, iar restul îl tai în două și scoți semințele din el, apoi îl toci mărunt.
  3. Pasezi cuburile de castravete cu iaurtul, laptele, sucul de lamâie, usturoiul, mărarul, uleiul  și pui după gust sare și piper.
  4. Pune supa la frigider timp de 30 min.
  5. Pune supa în bol și deasupra presară cubulețele de castravete rămas, inclusiv miezul de nucă pisat, adaugă un fir de mărar, puțină boia și o linguriță de ulei de nuci.

Poftă bună!

Sursa: http://www.cevabun.ro

 

Aromele exclusive oferite de Compania Lambre G.I.
Articolul anterior
Tarator – supă rece de castraveţi
Articolul următor
Alte articole interesante