Ce poate fi mai delicios decât o tartă cu multe fructe în zilele toride de vară. Se prepară foarte uşor şi totodată conţine o diversitate de vitamine, datorită fructelor.
Ingrediente:
5 ouă;
3 linguri ulei;
4 linguri zahăr;
5 linguri făină;
2 linguri apă;
o jumătate linguriţă cu praf de copt;
400 g amestec de fructe (mere, caise, afine, mure).
Mod de preparare:
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până se albesc. Se adaugă apa, uleiul şi se mixează în continuare.
Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se încorporează uşor. Se cerne făina amestecată cu praful de copt şi se încorporează în compoziţie. Compoziţia se răstoarnă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit timp de 20 minute. Se scoate, se aşază fructele după imaginaţia fiecăruia, se unge cu un sirop concentrat de zahăr sau cu miere încălzită şi se mai dă la cuptor pentru încă 20 minute la foc potrivit, până când aluatul este copt şi fructele rumene.
Se serveşte rece, glazurată cu ciocolată albă şi cu un sirop de fructe.
Rețetă simplă și sănătoasă de înghețată cu căpșuni
Din cateva ingrediente banale si cu un minim de efort obtii cea mai buna inghetata de capsuni. Spre deosebire de cea pe care o gasesti de cumparat, aceasta nu contine coloranti, deci e mult mai sanatoasa.
INGREDIENTE
350 g capsune, 150 g zahar, un praf sare, esenta de vanilie, 250 ml lapte, 500 ml smantana pentru frișcă
MOD DE PREPARARE:
Curata capsunele si pune-le in blender, impreuna cu zaharul si lasa-le ~10 minute. Adauga restul ingredientelor si mixeaza pana cand amestecul e omogen si ingrosat.
Da inghetata de capsuni la congelator, intr-o caserola etansa. La fiecare 20-30 de minute amesteca energic inghetata, pentru a evita cristalizarea, apoi da-o din nou la congelator.
Gătim cu Lenuța Gheorghiță ruladă cu stafide și fulgi de cocos. Rețetă ușoară și delicioasă
Interpreta care adoră să își alinte oamenii dragi cu delicii culinare făcute de ea. Și deoarece are acasă doi copii dornici de gustoșenii, Lenuța Gheorghiță se străduie să le îndeplinească poftele și le gătește diverse copturi. În acest video a zis să se împartă și cu voi cu o rețetă minunată de ruladă cu stafide.
Lăsați-ne în comentarii un plus dacă ai încercat rețeta!
„Mă mândresc că gătesc dulcele moldovenesc!”
În perioada 13 martie 2023 – 28 mai 2023, cumpărând orice produs Dr. Oetker și înregistrând numărul bonului fiscal prin SMS la nr.1817 sau pe www.oetker.md poți câștiga premiul mare 50.000 MDL sau alte 11 premii săptamanale a câte 5.000 lei.
SUCCES!!!
Rețetă sănătoasă și gustoasă pentru masa de Paște: Tartine de spanac cu ou
Se apropie sărbătorile și, cu siguranță, îți dorești să îî impresionezi pe cei dragi cu delicii sănătoase și deosebite. Rețeta de spanac cu ou este un răsfăț deplin al papilelor gustative pentru cei care vor să fie surprinși cu ceva nou! Pe lângă faptul că sunt gustoase, tartinele arată spectaculos pe masa de sărbătoare. Iată cum se prepară tartinele de spanac cu ou, conform rețetei dezvăluite de nutriționista Galina Tomaș!
Ingrediente pentru aluat:
-500 g de făină
-1 plic drojdie de pizza
-250 ml apă
-1 linguriță de sare
-60 ml ulei vegetal
Pentru umplutură:
-250 g brânză de vaci
-350 g spanac fiert
-1 ou mediu
-12 ouă de prepeliță
-2 linguri de parmezan
-un praf de nucșoară
-sare după gust
Mod de pregătire:
Puneți într-un castron făina și drojdia. Adăgați apa în care ați dizolvat o linguriță de sare și uleiul și frământați. Se lucrează câteva minute, până când aluatul este neted și elastic. Înfășurați-l în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească 10 -15 minute la temperatura camerei.
Între timp pregătiți umplutura: Într-un bol se pune spanacul stors cu brânza, oul, un praf de sare, un praf de nucșoară rasă și parmezanul și amestecăm cu o lingură de lemn până obținem un amestec cremos. Se ia aluatul înapoi și se împarte în jumătate. Se întinde prima jumătate pe o suprafață de lucru cu făină la aproximativ 2-3 mm grosime. Din aceasta, se fac 12 discuri puțin mai mari decât formele pe care le veți folosi (eu am folosit o cană cu susul în jos pentru a le face) și se pun în interiorul formelor de brioșe unse cu ulei de măsline.
Umpleți fiecare dintre aceste forme cu 1-2 linguri de umplutură. În centrul umpluturii fiecărui coșuleț se face o gaură cu dosul unei lingurițe sau cu degetul și deschideți un ou de prepeliță în interiorul fiecărui orificiu, având grijă să nu rupeți gălbenușul.
Întindeți aluatul rămas și tăiați 12 discuri mai mici (eu am folosit un tăietor de prăjituri pentru acestea) și folosiți-le pentru a acoperi prăjiturile. Apăsați marginile împreună pentru a le sigila și decorați cu vârfurile unei furculițe. Înțepați fiecare tartă pe margini, evitând centrul, pentru a nu deteriora oul de prepeliță. Tartinele se coc la 180°C în cuptorul static preîncălzit timp de aproximativ 35 de minute, până când tartelele sunt ușor aurii la suprafață. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se desfac ușor.