Tarta cu spanac și brânză de vaci este delicioasă și se face foarte ușor.


Ingrediente
- 300 g aluat pentru foitaj
- 300 g spanac, tocat
- 300 g brânză de vaci
- Ulei de măsline
- 3-4 ouă
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 200 de grade. Între timp, întinde aluatul pentru foietaj pe fundul tăvii de cuptor (ușor adâncă) într-un strat subțire, întinzând și în sus pe margini. Dă tava la cuptor pentru 15 – 20 de minute – ar trebui să se coacă un pic.
Între timp călește spanacul în puțin ulei de măsline într-o tigaie, apoi, după ce oprești focul, amestecă brânza de vaci cu spanacul și asezonează după plac.
După ce ai scos tava din cuptor, întinde umplutura peste aluat. Din loc în loc fă câte o gropiță în umplutură și adaugă câte un ou. Picură puțin ulei peste ele. Dă tava din nou la cuptor, la 200 de grade, până se coc ouăle bine.