Tartalete cu cremă Pasticcera

Ce sunt tartaletele? Sunt cireașa de pe tort de la majoritatea fourchette-urilor moderne. Pentru că sunt gustoase, fine și pot avea umplutură dulce sau sărată.

separator

Deși le puteți găsi în vânzare, ce-ar fi dacă v-ați demonstra că aveți dibăcia să le preparați acasă. Bucătarul de la Lo Chef, Marian Danu vă propune o rețetă fină și elegantă de desert cu cremă Pasticcera, care seamănă mult la gust și consistență cu tradiționala cremă pentru tortul Napoleon.

Mod de preparare:

  1. E de dorit să frământați aluatul pe masă. Presărați sub formă de piramidă jumătate de kg de făină. În centru, adăugăm un ou plus un gălbenuș. Pe lateral, tot în făină, adăugăm praful de copt sau drojdia uscată, sarea și zahărul(Vezi gramajul în rețetă)
  2. După, incorporăm untul care trebuie să fie încălzit la temperatura camerei.
  3. Aluatul se amestecă foarte repede, ca untul să nu reușească să se topească prea tare.
  4. Când nu va rămâne gram de aluat pe masă sau pe mâini, vă veți da seama că blatul pentru tartalete este frământat corect și până la capăt.
  5. Punem aluatul un pic să se răcească.
  6. După care aluatul se întinde pe masă, se taie și se aranjează în formele de copt din silicon, care preventiv au fost unse cu unt și presărate cu făină.
  7. Pentru că aluatul este frământat pe unt, pereții tartaletelor se pot înmuia la cuptor. În acest caz facem niște punguțe din hârtie de copt, le umplem cu fasole (este un truc al bucătarilor!), și le amplasăm în centrul coșulețelor. Cu tot cu pungile cu fasole, tartaletele vor merge la cuptor pentru 15-20 de min, la 180°C.
  8. Scoatem coșulețele din cuptor, extragem punga cu fasole, după care coșulețele vor merge din nou să se coacă pentru 2-3 minute
  9. Între timp, preparăm crema Pasticcera. Vă reamintim, consistența și gustul este asemănător cremei pe bază de lapte și făină, pe care o folosiți la tortul Napoleon. Pentru cremă: încălzim la foc mediu un litru de lapte, dar nu-l lăsăm să fiarbă.
  10. În lapte adăugăm semințele unui batonaș de vanilie(vezi în video)
  11. Într-un alt vas batem 4 ouă cu zahăr și făină. Treptat,  acest conținut se adaugă în lapte, amestecând intens. Când crema se îngroașă, se ia de pe foc. O lăsăm să se răcească.
  12. În partea finală, umplem coșulețele cu cremă. Ornăm desertul cu căpșuni proaspete și zahăr pudră.
1 4

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500g făină
  • 250g unt
  • 150g de zahăr ”Cinci Inimioare”
  • 1 pliculeț de drojdie
  • 1 ou plus un gălbenuș

Pentru Crema Pasticcera:

  • 1l de lapte
  • 250g zahăr ”Cinci Inimioare”
  • 4 ouă
  • 150g făină
  • Un batonaș de vanilie
  • Puțină sare
  • Coajă de lămâie

Pentru ornare:

  • Căpșuni proaspete
  • Zahăr Pudră
576862_496664943678177_1226513779_n

VIVI transparentVIVI Art Boutique – organizare de evenimente

Telefon de contact: 069389888
Adresa: str. Lev Tolstoi 24/1, of. 288

logo-LoChef-studiou-gastronomic300-pStudiou Gastronomic „Lo Chef”

Tel: + 373 68 13 85 78
+ 373 61 10 68 34

Rețete: PATÉ DE SARDINE

Paté-ul de sardine poate fi un aperitiv ideal pentru orice masă. Rețeta este extrem de rapidă, se face în 5 minute.

Ingrediente:

  1. 1 conservă de sardine
  2. cremă de brânză
  3. suc de lămâie
  4. ceapă roșie
  5. ceapă verde, chives sau pătrunjel
  6. sare
  7. piper

Preparare:

  1. Conserva de sardine se scurge bine de ulei. Uleiul poate fi păstrat pentru conservarea pateului mai târziu.
  2. Se sfarmă sardinele cu furculița având grijă să eliminăm oasele mai mari.
  3. Se toacă ceapa roșie (se adaugă opțional și în cantitatea dorită).
  4. Într-un robot se pun sardinele, ceapa, pătrunjelul, ceapa verde sau arpagicul. Se pune puțin suc de lămâie, sare, piper și crema de brânză.
  5. Se pasează până se obține un paté de sardine omogen.
  6. Paté-UL de sardine se poate depozita într-un borcănel de sticlă cu capac. Pentru a preveni oxidarea și uscarea se recomandă folosirea uleiul din conservă pe deasupra pateului.
  7. Se servește pe pâine prăjită.

SALATĂ CU TON ŞI OUĂ FIERTE

Salata cu ton și ouă fierte este masa ideală pentru orice moment al zilei. Este un preparat ușor pentru stomac, indicat pentru siluetă şi mai mult decât uşor de făcut. Îți spunem rețeta simplă pentru cea mai bună salată cu ton și ouă fierte. O masă gustoasă și completă, gata în numai 20 de minute.

INGREDIENTE

  •  1 conservă de ton;
  •  2-3 ouă fierte;
  •  1 salată verde;
  •  2 ardei grași;
  •  100 g boabe de porumb;
  •  1 castravete proaspăt;
  •  1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde;
  •  100 g măsline negre;
  •  100 g brânză de oi.
Pentru dressing
  •  100 ml oţet balsamic
  •  100 ml ulei
  •  100 ml vin alb
  •  sare, piper, busuioc – după gust
  •  1 linguriță zahăr

1. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele.

2. Pentru ca salata cu ton și ouă fierte să fie cât mai gustoasă, avem nevoie de sos. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.

3. Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.

unica.ro

De post! FASOLE VERDE LA TIGAIE

Fasole verde la tigaie, o rețetă sănătoasă, extrem de gustoasă și ușor de făcut acasă. Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pentru friptură, cu siguranță faci alegerea ideală! Citește rețeta pas cu pas pentru fasole verde la tigaie!

INGREDIENTE

  •  600 g fasole verde
  •  5 roșii medii
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  3-4 cepe medii
  •  sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

Mod de preparare:

Așadar, fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principa de mâncare ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!

Rochii de la Valentina Vidrașcu pentru femeile care vor să domine!
Articolul anterior
Soţia lui Ady, însărcinată în şase luni. Poze
Articolul următor