Tocăniţă de pui, cu ciuperci şi măsline

Bucuraţi-vă de acest prânz rustic, servind tocăniţă în farfurii de fier, cu mămăliguţă aburindă şi un pahar de vin roşu.

separator

tocanita-de-pui-cu-ciuperci-si-masline-9

Pentru 6 porţii avem nevoie de 1 pui tânăr (aprox. 800 g), 1 ceapă, 1 ardei verde, 1 ardei roşu/capia, 4 căţei de usturoi, 7-8 ciuperci, câteva masline, 300 g bulion, 2 roşii, sare, piper, 2 foi de dafin, oregano, pătrunjel, ½ linguriţă boia dulce, 1 lingură rasă de amidon, 1 vârf de cuţit de zahăr.

tocanita-de-pui-cu-ciuperci-si-masline-1

Pentru început, tăiem puiul în bucăţi (eu am folosit tot puiul, fiind tânăr, carnea a fost fragedă), îl tamponăm cu un şerveţel de hârtie, apoi îl condimentăm cu sare, piper şi boia dulce.

tocanita-de-pui-cu-ciuperci-si-masline-3

Ceapa şi usturoiul le tocăm mărunt, ardeii îi tăiem fâşii mai mari, ciupercile felii şi roşiile cubuleţe.

tocanita-de-pui-cu-ciuperci-si-masline-2

Într-o cratiţă punem 2 linguri de ulei şi bucăţile de carne condimentate, le rumenim puţin pe ambele părţi, apoi adăugăm legumele tocate, condimentele şi verdeaţa, bulionul şi apă cât să acoperim totul.

tocanita-de-pui-cu-ciuperci-si-masline-5

Acoperim cratiţa cu un capac şi fierbem tocăniţa pe foc mic aproximativ 90-120 minute, până scade sosul. Din când în când, mai amestecăm şi întoarcem carnea astfel încât să se pătrundă bine.

Spre final, dizolvăm 1 lingură rasă cu amidon în puţină apă şi o adăugăm peste tocăniţă, amestecăm bine şi dăm în câteva clocote, apoi stingem focul şi condimentăm tocăniţa după gust.

tocanita-de-pui-cu-ciuperci-si-masline-6

Dacă bulionul este acrişor, puteţi adăuga un vârf de cuţit de zahăr, astfel tocăniţa devine dulceagă şi numai bună.

sursa: adihadean.ro

Mesajul de dragoste și ură pentru Moldova de la Stela Moldovanu
Articolul anterior
7 trucuri pentru buze mai pline!
Articolul următor
Alte articole interesante