Erai în căutarea unui desert italienesc? La Online Cooking cu Zahăr ”Cinci Inimioare”se gătește gustos și sănătos. Tortul cu Ricotta și zmeură este unul apetisant, iată de ce va pica pe gustul întregii familii. Învață să-l prepari alături de Marian Danu, bucătarul studioului gastronomic Lo Chef.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
- 120g de biscuiți uscați
- 100g de unt
- 2 linguri de cacao
- 1 lingură de zahăr ”Cinci inimioare”
Crema din ricotta:
- 300g ricotta proaspătă
- 120g de gem de zmeură
- 2 foi de gelatină (circa 10g)
Pentru decor:
- 50g frișcă
- 50g zmeură proaspătă
MOD DE PREPARARE:
Pentru început vom fărâmița biscuiții, iar, ulterior, îi vom amesteca cu un pic de cacao. Conținutul îl lăsăm de-o parte.
Paralel vom topi 100 de gr de unt până acesta se va transforma într-o masă lichidă. Adăugăm 2 lingurițe de zahăr. Îl punem separat să se răcească.
Când untul s-a răcit se amestecă cu blatul din biscuiți.
Această compoziție va fi aranjată într-o formă cu pereți detașabili. Cu ajutorul unei linguri presăm masa ca să devină mai uniformă.
Tortul va sta la frigider timp de 20 de minute.
Între timp pregătim crema.
Pentru asta vom avea nevoie de gelatină. O punem la înmuiat în doar un pic de apă caldă.
Pregătim brânza Ricotta, care la consistență seamănă cu un mix de brânză de vaci și urdă.
Ricotta se mixează cu gem de zmeură.
Gelatina topită se toarnă peste Ricotta cu zmeură
Nu uităm că am pus masa din biscuiți la frigider. Ricotta se va aranja elegant pe tort.
Tortul, din nou, va merge la frigider. De astă dată pentru jumătate de oră.
Să aveți pofte dulci la Online Cooking cu Zahăr ”Cinci inimioare”