Tort de ricotta cu zmeură

Erai în căutarea unui desert italienesc? La Online Cooking cu Zahăr ”Cinci  Inimioare”se gătește gustos și sănătos. Tortul cu Ricotta și zmeură este unul apetisant, iată de ce va pica pe gustul întregii familii. Învață să-l prepari alături de Marian Danu, bucătarul studioului gastronomic Lo Chef.

separator
7

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  1. 120g de biscuiți uscați
  2. 100g de unt
  3. 2 linguri de cacao
  4. 1 lingură de zahăr ”Cinci inimioare”

Crema din ricotta:

  1. 300g ricotta proaspătă
  2. 120g de gem de zmeură
  3.  2 foi de gelatină (circa 10g)

Pentru decor:

  1. 50g frișcă
  2. 50g zmeură proaspătă

MOD DE PREPARARE:

Pentru început vom fărâmița biscuiții, iar, ulterior, îi vom amesteca cu un pic de cacao. Conținutul îl lăsăm de-o parte.

Paralel vom topi 100 de gr de unt până acesta se va transforma într-o masă lichidă. Adăugăm 2 lingurițe de zahăr. Îl punem separat să se răcească.

1 2

Când untul s-a răcit se amestecă cu blatul din biscuiți.

Această compoziție va fi aranjată într-o formă cu pereți detașabili. Cu ajutorul unei linguri presăm masa ca să devină mai uniformă.

3 4

Tortul va sta la frigider timp de 20 de minute.

Între timp pregătim crema.

Pentru asta vom avea nevoie de gelatină. O punem la înmuiat în doar un pic de apă caldă.

Pregătim brânza Ricotta, care la consistență seamănă cu un mix de brânză de vaci și urdă.

Ricotta se mixează cu gem de zmeură.

Gelatina topită se toarnă peste Ricotta cu zmeură

Nu uităm că am pus masa din biscuiți la frigider. Ricotta se va aranja elegant pe tort.

Tortul, din nou, va merge la frigider. De astă dată pentru jumătate de oră.

5 6

Să aveți pofte dulci la Online Cooking cu Zahăr ”Cinci inimioare”

576862_496664943678177_1226513779_n

VIVI transparentVIVI Art Boutique – organizare de evenimente

Telefon de contact: 069389888
Adresa: str. Lev Tolstoi 24/1, of. 288

De post! FASOLE VERDE LA TIGAIE

Fasole verde la tigaie, o rețetă sănătoasă, extrem de gustoasă și ușor de făcut acasă. Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pentru friptură, cu siguranță faci alegerea ideală! Citește rețeta pas cu pas pentru fasole verde la tigaie!

INGREDIENTE

  •  600 g fasole verde
  •  5 roșii medii
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  3-4 cepe medii
  •  sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

Mod de preparare:

Așadar, fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principa de mâncare ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!

TIRAMISU PAS CU PAS

Un desert savuros ce poate fi pregătit în doar câțiva pași într-0 seară când vrei să îți impresionezi prietenii. Secretele ți le spunem mai jos. Iată ce ai de făcut pentru a obține cel mai bun tiramisu.

INGREDIENTE
200 ml cafea tare
40 ml coniac
4 ouă
50 g zahăr
500 g mascarpone
150 g pişcoturi
2-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.

Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore.

Tiramisu este gata!

TURTĂ DULCE DE CASĂ

Cel mai bun desert care ne aduce aminte de copilărie se poate face foarte ușor și acasă. Iată cum faci turtă dulce de casă, după rețeta clasică!

INGREDIENTE
500 g făină
4 ouă
9 linguri miere
200 g zahăr pudră
1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
1 linguriță bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie

Rețetă clasică de turtă dulce:

Amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, pe focul mic. Dă de pe foc după ce s-a omogenizat compoziția și lasă la răcit. Între timp, amestecă ingredientele uscate (tot ce a rămas, cu excepția ouălor). Combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. Bate ouăle și adaugă-le peste.

Frământă lent, dar ferm aluatul de turtă dulce, până vei obține o pastă omogenă. Dacă încă ți se lipește de mâini, înseamnă că îi mai trebuie făină. Adaugă făină puțin câte puțin până ajungi la consistența dorită – aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios. Acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat și lasă să crească cel puțin 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluțe de turtă dulce din aluat și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească.
Dă-le la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari ai format turtele), verificând din când în când să nu se ardă.
Turta dulce de casă este gata și numai bună de mâncat. Îți dorim poftă bună!

Cele mai frumoase poze în ploaie de la nunți
Articolul anterior
A slăbit cu 127 kg, refuzând ajutorul medicilor!
Articolul următor