Tortul actriței Elizabeth Taylor! Dacă ți-a fost dor de citrice

În febra sărbătorilor de iarnă, toate gospodinele sunt în căutare de deserturi noutate. Noi vă sugerăm să vă umpleți bucătăria cu miros de citrice. De astă dată am sustras o rețetă din cartea de bucate a actriței Elizabeth Taylor.

separator

2 10841235_864973993546676_1410162658_n

Alături de bucătarul de la Lo Chef, Marian Danu și reprezentantul mărcii  Zahăr ”Cinci Inimioare”, Liliana Enachi îți vom arăta cum se prepară în câțiva pași.

Pentru blat

  • 2 lingurițe coajă de portocală
  • 1/4 linguriță coajă de lămâie
  • ½ ceașcă de suc de portocală
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 ceașcă de făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Sare
  • 4 gălbenușuri
  • 4 albușuri spumă
  • 1 ceașcă  zahăr ”Cinci Inimioare”
1

Pentru crema de citrice

  • 3 gălbenușuri
  • 2 lingurițe coajă de lamâie
  • 1 ceașcă suc de mandarine
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 ceașcă de apă
  • 2 linguri amidon
  • 1 ceașcă de zahăr ”Cinci Inimioare”
  • 2 lingurițe de unt moale

2

Mod de preparare:

Te sfătuim, în prealabil să pregătești ingredientele de care vei avea nevoie. Ne referim la sucul stors din fructe și coaja de citrice(de mandarine, portocale și lămâie) pe care trebuie să o mărunțești.

Asigură-te că ai o cantitate de suc mai mult decât este necesar.

Amestecă într-un castron 1 ceaşcă de făină, 2 linguriţe de praf de copt, jumătate de ceașcă cu zahăr ”Cinci Inimioare”

Separat, prepară amestecul lichid pentru blatul de tort: separă ouăle.

În gălbenuș adaugi cealaltă jumătate de ceașcă cu zahăr, coaja de citrice și sucul.

Mixăm într-un alt bol albușul de ou până îl transformăm într-o masă spumoasă.

Treptat, incorporează  făina în amestecul de gălbenuș.

Separă aluatul în două tave. Blaturile vor sta la cuptor  circa 25 de minute, la temperatura de 170 de grade. Apoi pune blaturile la răcit şi prepară crema.

3 4

Crema de citrice:

Bate gălbenuşurile cu coaja de la citrice şi amestecă într-o cratiţă pe foc mic cu 1 ceaşcă apă, o ceașcă de suc de citrice, 2 linguri amidon, o ceaşcă de zahăr.

Fierbe circa 10 minute crema, apoi adaugă  2 linguriţe de unt.

Unge tortul cu cremă.

Decorează cu felii de mandarine și mărgelușe dulci pentru decor.

576862_496664943678177_1226513779_n

VIVI transparentVIVI Art Boutique – organizare de evenimente

Telefon de contact: 069389888
Adresa: str. Lev Tolstoi 24/1, of. 288

logo-LoChef-studiou-gastronomic300-pStudiou Gastronomic „Lo Chef”

Tel: + 373 68 13 85 78
+ 373 61 10 68 34

alte Articole interesante