Declarăm deschis sezonul cartofilor noi, cele mai căutate legume ale verii. Ne-am concentrat pe această nouă obsesie: delicioșii cartofi noi și vă prezentăm 3 rețete savuroase. Cartofii noi sunt mult mai fragezi, mult mai aromați, mai dulci și mai plini de nutrienți – pentru cei care fac cure cu suc de cartof. Sunt preferații gospodinelor grăbite și pentru că nu trebuie să se mai chinuie să-i curățe, daor îi spală bine și sunt gata de preparare.

Cartofi noi copți la cuptor cu sparanghel
Ingrediente – 4 portii:
- 1 kg de cartofi noi taiati sferturi;
- 250 de grame de varfuri de sparanghel, taiate pe jumatate;
- 2 linguri de ulei de masline cu usturoi;
- 4 linguri de otet balsamic;
- un varf generos de sare si piper;
Cum se prepara:
- preincalziti cuptorul la 200C;
- intr-o tava mare adaugati uleiul de masline, otetul balsamic si sarea;
- adaugati cartofii, acoperitii complet inainte si dati la cuptor timp de 20 de minute;
- dupa 20 de minute, adaugati sparanghelul cu putin ulei de masline suplimentar, daca este necesar, acoperiti din nou si mai dati la cuptor pentru inca 15 minute;
- la sfarsit se condimenteaza cu otet balsamic suplimentar, sare si piper;
Pofta Buna !
Ingrediente:
- Cartofi noi – 800 g
- Boia dulce – 1 lingură
- Cimbru – 1 linguriță
- Masline – 100 g
- Ouă de prepeliță – 1 cutie
- Ceapa roșie – 2 buc mai mari
- Gălbenuș de ou fiert – 1 buc
- Gălbenuș de ou crud – 2 buc
- Ulei de floarea soarelui – 400 ml
- Muștar simplu – 1 linguriță
- Zeamă de lămâie – 2 linguri
- Smântână – 2 linguri
- Usturoi – 2 căței
- Ceapă verde – 2 fire
- Ridiche – 2 buc
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
- Spalați bine cartofii și tăiați-i în 4 sau în 2 dacă sunt mai mici;
- Puneți-i la fiert în apă cu sare. În momentul în care au fiert lăsați-i într-o sită la scurs pentru cca 2 ore;
- Puneți-i apoi pe o hârtie de copt, într-o tavă;
- Amestecați sare cu cimbru și boia dulce și asezonați bine cartofii;
- Puneți cartofii asezonați în tavă și introduceți-i la cuptor la 190 grade până se rumenesc (până devin aurii);
- Adăugați într-un bol gălbenușurile (atât cel fiert cât și cele crude), iar peste acestea puneți sare, zeama de lămâie și lingurița de muștar;
- Începeți să frecați cu un tel sau cu o lingură, adăugând treptat ulei (nu va grăbiți, riscați să vi se taie maioneza) – maioneza este gata când poate să stea în lingură fără să cadă;
- Zdrobiți bine usturoiul și amestecați-l la sfârșit în maioneză împreună cu smântâna;
- Scoateți cartofii din cuptor și lăsați-i să se mai răcească – introduceți-i apoi în castron;
- Fierbeți 2 minute ouăle de prepeliță în apă cu sare, decojiți-le și adăugați-le peste cartofii pe care i-ați scos din cuptor;
- Tăiați cepele și ridichile rondele subțiri și adăugați-le și pe acestea, alături de măsline;
- Adăugați maioneza și amestecați bine toate ingredientele;
- La sfârșit tocați mărunt ceapa verde și adăugați-o pe deasupra;Poftă bună !
Cartofi noi cu mazăre și costițe
- 1 kg mazăre
- 1/2 kg cartofi noi
- 300 g costiță afumată
- 1/2 kg morcovi
- 4 cepe
- 100 ml ulei
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Se toacă ceapa mărunt și se călește. Se adaugă costița, tăiată felii și se rumenește ușor pe ambele părți. Se adaugă cartofii tăiați cubulețe, se potrivește de sare și piper. După circa 51 minute, se adaugă mazărea și morcovii (curățați și tăiații rondele de 1-2 cm grosime). Se lasă mâncarea să fiarbă pe foc mic, acoperind vasul. Se amestecă din când în când înainte de a se servi, se presară cu verdeață tocată mărunt.
Se servește caldă și cu multă poftă!