Vezi ce face Lorena Bogza de când nu mai prezintă emisiunea tv

Prezentatoarea tv, Lorena Bogza, s-a retras temporar de pe micile ecrane. Vedeta este însărcinată cu primul ei copil şi se simte foarte bine.

separator
45046_10202247293176971_56585105_n

Recent a postat pe pagina sa de facebook imagini cu o prăjitură delicioasă, pe care a preparat-o în orele în care ar fi trebuit să aibă emisiunea tv.

Astăzi e luni, dar nu ne vedem. Asta, însă, nu înseamnă că stăm degeaba. M-a pălit un dor de eclere, savarine, boeme – prăjituri ale copilăriei mele. Aşa că am trecut la treabă (mai ales că prinţesa mea mi-a mai dat un răgaz). Şi iată ce bunătate a ieşit!!!  aceste boeme au exact gustul celor din copilărie. Şi sunt foarte uşor de făcut!”, a scris Lorena Bogza pe facebook.

1782451_10202712593849197_710856162_o

Dacă prezentatoarea ţi-a făcut poftă, iată reţeta prăjiturii “Boema”:

Ingrediente

  • 2 căni ulei
  • 2 căni apa
  • 2 căni zahar
  • pliculeţe vanilie
  • esenţă de rom
  • lămâie rasă
  • 1 cană nuci măcinate
  • 3 linguri cacao
  • faină cât cuprinde
  • 2 plicuri de glazură de ciocolată
  • 500 ml frişcă
  • 200 g ciocolată de menaj
  • Sirop
  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr

Mod de preparare

Pentru blat se pune pe foc apa, zahărul, uleiul şi cacao până se topeşte zahărul, apoi se lasă la răcit 5 min, după care se adaugă faina, nuca pisată şi mirodenile şi se obţine o compoziţie ca şi cea de chec. Se dă la cuptor pentru 15-20 de min.

Siropul se face din 200 ml de apă cu 100 g de zahăr se dă în câteva clocote apoi se lasă la răcit.

Pentru crema de ciocolată se pune la bain-marie ciocolata cu 200 ml frişcă lichidă, apoi se dă la frigider pentru 40 de minute după care se scoate şi se mixează.

Pentru decor se bate frişca şi se rade puţină ciocolată.

Ansamblarea: blatul răcit se taie în patrate se însiropează, apoi se toarnă glazura făcută după instrucţiunile după plic se lasă la rece 30 de min, apoi cu un pos se pune crema de ciocolată în forma de cerc apoi frişca tot cu un pos şi ciocolata rasă pe deasupra sau grilaje de ciocolată.

1898217_10202712595729244_1464026013_n

Gem de caise, fără zahăr. Rețetă dietetică

Pentru un mod de viață mai sănătos, excluderea zahărului din preparatele culinare este prioritară. Există o mulțime de alte ingrediente care pot suplini zahărul. Îți oferim în acest scop o rețetă de gem de caise fără zahăr, mai sănătos și la fel de gustos, scrie catine.ro.

Gemurile de fructe au devenit mai preferate decât dulcețurile pentru că pot fi preparate și fără zahăr adăugat. În funcție de fructele alese și anumite rețetă de dulceață mai pot fi preparate fără zahăr. Însă siropul acestora nu este chiar consistent ci este mai fluid.

Există și o varietate de îndulcitori naturali care înlocuiesc zahărul. O parte dintre aceștia nu pot fi adăugați și în rețete de dulceață sau de gem. Varianta cea mai sigură este să optezi pentru fructe foarte dulci și care au un conținut de pectină mai ridicat.

Gem de caise fără zahăr – Ingrediente

  • 2 kg caise mai coapte
  • 2 kg de mere foarte dulci
  • sucul de la 1 lămâie mare.

Rețeta gemului de caise fără zahăr- Mod de preparare

Dacă te întrebi ce rol au merele și de ce sunt în cantitate atât de mare, află că acestea asigură pectina necesară texturii gemului. Totodată asigură și un gust dulce, care completează gustul acrișor al caiselor. Ai nevoie de o cantitate mai mare de mere pentru că din ele vei prepara un sirop consistent, iar în acest sirop vei adăuga caisele. Chiar dacă se folosesc în cantitate mare, merele nu influențează foarte mult gustul gemului de caise.

Merele au un conținut ridicat de pectină, o fibră solubilă, care se găsește, în mod natural, în pereții celulari ai plantelor și fructelor. 

Pectina din fructe este folosită în diferite preparate culinare cu rol de aditiv alimentar, rol de emulgator, stabilizator, dar și agent de îngroșare.

Există mai multe fructe cu conținut mare de pectină, însă merele sunt cele mai bogate în acest carbohidrat. Gutuile sunt și ele fructe cu conținut mare de pectină.

Cum prepari gem de caise fără zahăr

Pentru a prepara gemul și a-i oferi consistența, dar și dulceața necesară, mai întâi te vei ocupa de mere. Dacă ai un storcător performant de mere, le poți transforma cu succes într-un suc cu textura groasă, Dacă nu deții acest storcător, poți trece merele printr-un blender clasic, cu tot cu coajă și sâmburi.

Apoi, peste sucul de mere rezultat adaugă sucul proaspăt de lămâie. Pune sucul de mere într-o crăticioară, pe flacăra aragazului. Lasă-l să fiarbă până când se reduce sub jumătate, iar gustul devine mai dulce. Amestecă constant pentru a nu se arde, pentru că va fi un lichid gros. Îndepărtează spuma care se formează pentru că este inestetică.

Apoi trece siropul de mere prin sită.

Între timp, te ocupi și de caise. Spală bine caisele, șterge-le cu prosoape de hârtie apoi secționează-le în jumătăți. Îndepărtează sâmburii din ele și taie-le în cuburi. Adaugă-le în siropul de mere scăzut și lasă-le să fiarbă la foc de intensitate minimă până când încep să se paseze. Îndepărtează spuma care se formează pe parcursul fierberii.

Pune deliciosul gem de caise fără zahăr fierbinte, în borcanele sterilizate în prealabil. Închide-le ermetic, apoi acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se răcesc, asigurându-le astfel o conservare sigură.

Sezonul salatelor: Rețeta originală de salată grecească

Vara suntem în sezonul salatelor, atun ci când legumele au cel mai bun gust. Vă prezentăm o rețetă fresh de salată gfrecească. Este rețeta originală. Trebuie să o încerci!

Ingrediente

3 roșii mari coapte (500g)
1 castravete mare (340g)
2 ardei grași verzi (140g)
1 ceapă roșie mică, decojită
70g măsline fără sâmburi
90 de grame de brânză Feta
sare după gust
piper negru după gust
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 lingură de oregano uscat

Cum se prepară

Clătiți roșiile, castraveții și ardeii sub un jet de apă. Tăiați roșiile în sferturi, îndepărtați părțile tari și tăiați fiecare sfert în două. Tăiați castravetele în două pe lungime și tăiați fiecare jumătate în bucăți. Îndepărtați semințele și nervurile de la ardei și tăiați-i în bucăți mai mici, scrie temananc.ro.

Tăiați ceapa subțire în inele sau julien. Adăugați toate legumele într-un castron mare împreună cu măslinele. Fărâmițați brânza Feta deasupra și asezonați totul cu sare, piper, ulei de măsline și oregano uscat. Se amestecă totul bine. Gustați și mai adăugați condimente, dacă este nevoie.

Rețetă simplă și sănătoasă de înghețată cu căpșuni

Din cateva ingrediente banale si cu un minim de efort obtii cea mai buna inghetata de capsuni. Spre deosebire de cea pe care o gasesti de cumparat, aceasta nu contine coloranti, deci e mult mai sanatoasa.

INGREDIENTE

 350 g capsune, 150 g zahar, un praf sare, esenta de vanilie, 250 ml lapte, 500 ml smantana pentru frișcă

MOD DE PREPARARE:

  1. Curata capsunele si pune-le in blender, impreuna cu zaharul si lasa-le ~10 minute. Adauga restul ingredientelor si mixeaza pana cand amestecul e omogen si ingrosat.
  2. Da inghetata de capsuni la congelator, intr-o caserola etansa. La fiecare 20-30 de minute amesteca energic inghetata, pentru a evita cristalizarea, apoi da-o din nou la congelator.

Doliu în lumea modei. Află ce designer celebru s-a sinucis!
Articolul anterior
Ea va reprezenta Moldova la „Queen of the Universe 2014”
Articolul următor