Prezentatoarea tv, Lorena Bogza, s-a retras temporar de pe micile ecrane. Vedeta este însărcinată cu primul ei copil şi se simte foarte bine.
Recent a postat pe pagina sa de facebook imagini cu o prăjitură delicioasă, pe care a preparat-o în orele în care ar fi trebuit să aibă emisiunea tv.
“Astăzi e luni, dar nu ne vedem. Asta, însă, nu înseamnă că stăm degeaba. M-a pălit un dor de eclere, savarine, boeme – prăjituri ale copilăriei mele. Aşa că am trecut la treabă (mai ales că prinţesa mea mi-a mai dat un răgaz). Şi iată ce bunătate a ieşit!!! aceste boeme au exact gustul celor din copilărie. Şi sunt foarte uşor de făcut!”, a scris Lorena Bogza pe facebook.
Dacă prezentatoarea ţi-a făcut poftă, iată reţeta prăjiturii “Boema”:
Ingrediente
- 2 căni ulei
- 2 căni apa
- 2 căni zahar
- 3 pliculeţe vanilie
- esenţă de rom
- lămâie rasă
- 1 cană nuci măcinate
- 3 linguri cacao
- faină cât cuprinde
- 2 plicuri de glazură de ciocolată
- 500 ml frişcă
- 200 g ciocolată de menaj
- Sirop
- 200 ml apă
- 100 g zahăr
Mod de preparare
Pentru blat se pune pe foc apa, zahărul, uleiul şi cacao până se topeşte zahărul, apoi se lasă la răcit 5 min, după care se adaugă faina, nuca pisată şi mirodenile şi se obţine o compoziţie ca şi cea de chec. Se dă la cuptor pentru 15-20 de min.
Siropul se face din 200 ml de apă cu 100 g de zahăr se dă în câteva clocote apoi se lasă la răcit.
Pentru crema de ciocolată se pune la bain-marie ciocolata cu 200 ml frişcă lichidă, apoi se dă la frigider pentru 40 de minute după care se scoate şi se mixează.
Pentru decor se bate frişca şi se rade puţină ciocolată.
Ansamblarea: blatul răcit se taie în patrate se însiropează, apoi se toarnă glazura făcută după instrucţiunile după plic se lasă la rece 30 de min, apoi cu un pos se pune crema de ciocolată în forma de cerc apoi frişca tot cu un pos şi ciocolata rasă pe deasupra sau grilaje de ciocolată.