Suntem la început de iarnă și primii fulgi au inspirat-o pe blogerița Valerie’s Food: să pregătească VIN FIERT sau cum îi mai spun în popor, IZVAR, aromat cu portocală, lămâie, scorțișoară ș.a. La sigur că această băutură o să uimească plăcut prin gustul său fin.

De asemenea această băutură este un remediu foarte bun de a combate răceala, așa că în timp ce-l pregătești pune 1 lingură de boabe de ardei negru.
Ingrediente:
- 1 litru – vin roșu de casă (sau după preferință)
- 200 gr. – zahăr
- 1 portocală
- Coaja de la o lămâie
- 1 baton de scorțișoară
- 1 steluță de anason
- 1 linguriță – piper roz boabe
Mod de preparare:
- Pune un castron încăpător pe plita încă stinsă, adaugă în el zahărul, coaja de lămâie, coaja de portocală, taie în jumătate portocala și scurge sucul din ambele bucăți, după care lasă-le și pe ele în castron.
- Pune deasupra batonul de scorțișoară, steluța de anason și boabele de piper roz.
- După care toarnă vinul roșu peste toate ingredientele.
- Aprinde focul și amestecă lin cu o lingură de lemn până ce zahărul se va dizolva complet.
- Trebuie să duci vinul până la punctul de fierbere, după care stinge focul și servește-l în căni sau pahare. Decorează cu felii de portocale și cu orice altceva dorești. Servește cu plăcere.
Dacă vrei să vezi cum l-a pregătit Valerie accesează link-ul!