Inspirată din cartea celui mai iubit bucătar „Gătește în 15 min cu Jamie” și adaptat la produsele ce le găsea în frigider, bloggerița Irina Negară a încercat să pregătească o super rețetă, vită stroganoff. Dacă aș folosi un robot de bucătărie pentru a mărunți ingredientele necesare și pe restul le-aș avea pregătite, atunci cu siguranță Plu că nu-ți i-a mai mult de 15 minute.
Ingrediente:
1 cană (300g) de orez integral cu timp de fierbere 10 min
sau orez basmati
1/2 legătură de cimbru proaspăt
Murături
2 cepe mici
1 mînă de castraveciori conservași în oțet
1 legătură de pătrunjel
Stroganoff
300 g ciuperci
ulei măsline
3 căței de usturoi
500 g mușchi de vită fără grăsime
1 linguriță cu vîrf de boia dulce
1 lămîie
1 strop de coniac
4-5 linguri cu vîrf de iaurt natural degresat
Încingeți tigaia/ castronul bine, puneți acolo uleiul, cățeii de usturoi zdobiți și nedescojiți, rupeți și adăugați ciupercile, apoi două treimi din murăturile feliate și pătrunjel. Feliați mușchiul de vită la grosimea de 1 cm și răsfirați pe el sare, piper, boiaua și coaja de lămîie rasă fin. Scoateți din tigaie ciupercile, apoi puneți două linguri de ulei și fripturile, într-un singur strat, întorcînd periodic și lăsînd pînă se fac aurii.
Stropiți fripturile cu coniac, aprindeți atent cu un chibrit (dacă doriți), lăsați flăcările să se stingă, aduceți din nou ciupercile în tigaie, adăugînd iaurtul, lăsați compoziția să dea în clocot.