Vită Stroganoff! Rețeta Irinei Negară

Inspirată din cartea celui mai iubit bucătar „Gătește în 15 min cu Jamie” și adaptat la produsele ce le găsea în frigider, bloggerița Irina Negară a încercat să pregătească o super rețetă, vită stroganoff. Dacă aș folosi un robot de bucătărie pentru a mărunți ingredientele necesare și pe restul le-aș avea pregătite, atunci cu siguranță Plu că nu-ți i-a mai mult de 15 minute.

separator

Ingrediente:

Orez
1 cană (300g) de orez integral cu timp de fierbere 10 min
sau orez basmati
1/2 legătură de cimbru proaspăt
Murături

2 cepe mici
1 mînă de castraveciori conservași în oțet
1 legătură de pătrunjel
Stroganoff
300 g ciuperci
ulei măsline
3 căței de usturoi
500 g mușchi de vită fără grăsime
1 linguriță cu vîrf de boia dulce
1 lămîie
1 strop de coniac
4-5 linguri cu vîrf de iaurt natural degresat
11824067_692310787566475_274620775_n
Într-o cratiță mijlocie, puneți 1 cană de orez, două căni de apă clocotită, cimbrul, sare și piper, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă amestecînd ocazional. Feliați cepele și castraveciorii în robotul de bucătărie, dacă nu îl aveți sau vă este greu să îl scoateți din cămară, puteți face asta cu mîna :) Tocați pătrunjelul, amestecați-l cu un strop de oțet de la murături și un pic de sare.
234

Încingeți tigaia/ castronul bine, puneți acolo uleiul, cățeii de usturoi zdobiți și nedescojiți, rupeți și adăugați ciupercile, apoi două treimi din murăturile feliate și pătrunjel. Feliați mușchiul de vită la grosimea de 1 cm și răsfirați pe el sare, piper, boiaua și coaja de lămîie rasă fin. Scoateți din tigaie ciupercile, apoi puneți două linguri de ulei și fripturile, într-un singur strat, întorcînd periodic și lăsînd pînă se fac aurii.
11805766_692310780899809_321973168_n
Stropiți fripturile cu coniac, aprindeți atent cu un chibrit (dacă doriți), lăsați flăcările să se stingă, aduceți din nou ciupercile în tigaie, adăugînd iaurtul, lăsați compoziția să dea în clocot.
11816035_692310774233143_585199049_n
Începeți să aranjați mîncarea. Tranferați pe un platou orezul și afînați-l, iar deasupra aranjați vita Stroganoff și răsfirați murăturile rămase, ceapă (ar putea fi roșie) și pătrunjel.
11787330_692310770899810_1794089558_n
sursa: irinanegara.blogspot.md

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Nicoleta Nucă și-a operat nasul. Vezi ce formă are acum
Articolul anterior
Exerciții pentru un abdomen de fier!
Articolul următor