Rondelele de orez nu te ajută să slăbești

Rondelele de orez expandat se bucură de popularitate în rândul adulților și copiilor deopotrivă. Sunt consumate în mod special ca alternativă la pâine de către cei care sunt la dietă, sau ca gustare. Totuși, rondelele de orez nu sunt produsul ideal pentru slăbit.

separator
Nutriționistul Adina Rusu numește rondelele de orez expandat un „prieten fals” al celor care vor să slăbească. ,,În ciuda aparențelor, aceste produse au un indice glicemic foarte mare, de 85. Acest lucru înseamnă că nu sunt o opțiune bună nici pentru supraponderali, nici pentru diabetici.

Deși nu sunt dulci la gust, rondelele de orez au un conținut ascuns de zahăr. Zahărul rafinat are un Indice Glicemic de 70, iar aceste rondele un IG de 85.

Consumul de alimente cu indice glicemic crescut duce la suprasolicitarea pancreasului, obezitate și îmbătrânirea organismului. Nu vă amăgiți că puteți slăbi consumând rondele de orez în loc de pâine. 100 de grame de rondelele de orez conțin 380 kilocalorii, mai mult decât pâinea obișnuită”.

Mai mult, un studiu efectuat în SUA a constatat că rondelele de orez ar conține o cantitate mare de arsenic. Consumers Reports a analizat informațiile nutriționale a peste 600 de produse pe bază de orez aprobate de FDA. Au descoperit că nivelurile de arsenic neorganic sunt îngrijorător de mari în rondelele de orez, pastele de orez și cerealele din orez.

Specialiștii spun că cei mici ar trebui să mănânce rar aceste produse, adică nu mai mult de 2 ori pe lună. Consumers Reports recomandă de asemenea limitarea consumului de băuturi din orez, cereale din orez și rondele de orez copiilor mai mici de 5 ani.

Dacă vine vorba de slăbit, atunci trebuie să știi că alimentația echilibrată și sănătoasă și exercițiile fizice de 3-4 ori pe săptămână sunt aliații tăi împotriva kilogramelor în plus.

sursa

Archie a împlinit 1 an! Ducii de Sussex au publicat imagini video inedite
Articolul anterior
Știai că tămâia are proprietăți terapeutice? Iată cum o poți folosi
Articolul următor
Alte articole interesante