Salată de conopidă!

Iar după ce te-ai făcut frumoasă este cazul să prepari și ceva delicios și cum altfel decât sănătos. Ira Iacoveț, una dintre câștigătoarele unui concurs organizat de noi, ne învață cum să gătim o rețetă de mâncare de post, iar dovada că e posibil de realizat așa o bunăciune e chiar fotografia expediată de către autoare!

Deci, spor la treabă și chiar poftă bună!


Ingrediente:

1 conopidă (500 gr)

Dressing

1 ceapă roșie mică
1 cățel de usturoi
1 ardei gras roșu (proaspat sau copt)
1/2 legăturică de pătrunjel
2 fire mărar
3 linguri  de ulei de măsline
1-2 linguri suc lamaie
1/4 linguriță oregano
sare, piper după gust

Mod de preparare:

Se desface conopida buchețele și se pune într-o oală cu apă sărată care fierbe. Se lasă la fiert maxim 10 minute după care se scurge.
Se pun într-un robot toate ingredientele pentru dressing și se mixează până totul e mărunțit.

Se toarnă dressingul peste conopidă și se amestecă bine. Se mai adaugă sare și piper dacă e necesar și lasă să stea măcar 10 minute să se amestece aromele.

Salata este gata!

 

Reduceri semnificative oferite de centrul stomatologic „Occident”!
Articolul anterior
Cel mai scump brad de sărbători!
Articolul următor