Salată de morcov, sfeclă, măr și lămâie – anticancerigenă, benefică pentru ficat și piele

Iarna ne putem bucura de textura crocantă a rădăcinoaselor, cum ar fi țelină, morcov, sfeclă roșie, ridiche, pătrunjel, pe care le putem asezona cu fructe aromate, precum mere, pere sau dovleac. Din această combinație de legume și fructe poate fi preparat și un smoothie.

separator
Există numeroase rețete de salate pe care le putem prepara în sezonul rece.

Naturopații chinezi au descoperit că această băutură, numită “Băutura Miracolelor” sau “Sucul ABC” (de la apple – măr, beetroot – sfeclă și carrot – morcov), bogată în fibre și antioxidanți poate ajuta la tratarea cancerului și a altor boli. Are efecte benefice asupra ficatului, sistemului cardiovascular și pielii, și proprietăți anti-îmbătrânire.

Salată de sfeclă, morcov, măr și lămâie

Ingrediente:

– 1 sfeclă roșie
– 1 morcov
– 2 mere
– 1/2 lămâie

Preparare

Curățați sfecla de coajă. Merele pot fi folosite cu tot cu coajă, deoarece conține foarte multe fibre și antioxidanți. Ca variante de mărunțire a legumelor, puteți folosi răzătoarea, robotul sau cuțitul, pentru a le tăia julien (bețigașe). Cel mai simplu este să dați toate legumele și merele prin răzătoarea mare.

Amestecați ușor, și adăugați la final sucul proaspăt stors de lămâie, pentru a preveni oxidarea merelor și a morcovului, și pentru a face salata mai aromată. Îi puteți adăuga și puțin oțet de mere și ulei.

La final, puteți presăra pe deasupra miez de floarea-soarelui, semințe de rodie, nuci mărunțite, stafide sau alte fructe uscate. Serviți această salată ca atare, în zilele de post, sau ca garnitură pentru o altă mâncare bogată în grăsimi și proteine.

O idee de maioneză vegetală ar fi această maioneză din nuci. Se prepară foarte ușor, cu ajutorul unui blender.

sursa

Polonia nu va mai importa gaze naturale din Rusia: a găsit altă soluție
Articolul anterior
Astăzi este marcată Ziua Europeană pentru protecţia copiilor împotriva exploatării şi abuzurilor
Articolul următor
Alte articole interesante