Șase studente din Franţa au venit în Moldova să înveţe cum să facă murături

Șase studente din Pays de la Loire, Franţa, au venit în Republica Moldova să înveţe cum să facă murături. Spre marea lor mirare, au descoperit că se pot prepara murături nu doar din varză, castraveți sau roşii, dar şi din mere, morcov, sfeclă sau pepene.

Ghidul lor este francezul Thierry Ernst – directorul unei fabrici de cașcaval din Horodişte, Rezina, care le ajută să cunoască bucătăria tradițională și ospitalitatea basarabenilor, transmite Tvr Moldova.

Mătușa Raisa, din satul Horodişte, raionul Rezina, le-a explicat fetelor pas cu pas cum să pregătească cele mai gustoase murături. Tinerele sunt studente la şcoala superioară de agro-dezvoltare internațională din Franţa şi în ţara lor nimeni nu face acasă murături. Aşa că au decis să vină în Republica Moldova ca să învețe secretele gospodinelor locale.

În Franţa familiile pregătesc foarte rar totul acasă.

Raisa Creţ are 70 de ani şi le-a dezvăluit toate secretele ei turiştilor, dornici să descopere gustul autentic al bucatelor tradiţionale româneşti.

Gazdă primitoare, Raisa Creţ le-a adus fetelor pâine coaptă, brânză și vin făcut din strugurii din grădină. Fetele spun că vor încerca neapărat să pună în practică reţetele adunate de la gospodinele din Republica Moldova.

În 10 zile, fetele au reuşit să meargă cu traducătorul lor la 10 familii din mai multe localităţi. Studentele din Franţa urmează să ajungă şi în Cahul pentru a descoperi şi reţetele murăturilor din zona de Sud a Republicii Moldova.

Angajatul benzinăriei achită carburantul unei tinere rămasă în pană şi primeşte o recompensă egală cu salariul pe 8 ani
Articolul anterior
Flashmob al medicilor la Palatul Republicii după finalizarea maratonului de vaccinare
Articolul următor
Alte articole interesante