Strugurii: fructele-vedetă ale toamnei cu multiple beneficii pentru sănătate

Vezi ce beneficii au strugurii pentru organism.

Toamna a venit, iar peste tot se face simţit mirosul inconfundabil al strugurilor. Sunt de diferite soiuri, mai dulci sau mai parfumati, albi, negri sau roze, pentru toate gusturile. Cel mai adesea ii cumperi pentru a-i consuma ca atare pentru ca iti place gustul pe care il au. Dar trebuie să ştii că aduc beneficii organismului tau prin substantele nutritive pe care le contin.

Care sunt beneficiile consumului de struguri

Consumul de fructe este recomandat deoarece acestea sunt bogate in vitamine, iar strugurii nu fac exceptie de la regula. 

Unul dintre avantajele strugurilor este ca se numara printre fructele cu un indice glicemic scazut, adica nu produc fluctuatii mari ale nivelului de glucoza din sange. In plus, au un continut caloric redus, venind in sprijinul unei alimentatii sanatoase. 

Strugurii contin 80% apa, astfel ca te ajuta sa iti mentii organismul hidratat. Pe langa aceasta, in struguri se mai gasesc:
⦁    vitamine, printre care vitamina B6, responsabila cu dezvoltarea normala a sistemului nervos, si vitamina C, care are, printre altele, si rol antioxidant;
⦁    minerale: calciu, magneziu, fosfor;
⦁    acid folic, ce ajuta la buna functionare a creierului;
⦁    antioxidanti.

Datorita acestor substante, strugurii contribuie la energizarea organismului, la intarirea sistemului imunitar, la reducerea nivelului de stres si la protectia aparatului cardiovascular. La fel, strugurii conţin antioxidaţi puternici sub denumirea de polifenoli care pot încetini sau preveni mai multe tipuri de cancer, inclusiv cel de esofag, plămâni, gură, pancreas, prostată şi colon.

România menține Republica Moldova în zona verde
Articolul anterior
Alfa Diagnostica: Moldova a aderat la aplicația „Călătoresc fără COVID-19”
Articolul următor