Sucul de sfeclă roşie are efect puternic de dezintoxicare al ficatului şi bilei

Sucul de sfeclă roşie are efect foarte puternic de dezintoxicare al ficatului şi bilei, de aceea consumarea acestuia în cantităţi mari încă de la început poate provoca greţuri. Dr. Cătălin Luca recomandă să se înceapă cu o lingură de suc de sfeclă pe zi şi să se crească treptat doza până la un pahar pe zi. Nu se combină sucul de rădăcinoase cu cel de fructe. Durata unei cure de sfeclă roșie ține trei săptămâni.

separator
sfeclaComponentele principale ale sucului de sfeclă roşie sunt: caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid folic, niacină, acid pantotenic, colină, calciu, siliciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, nichel, potasiu, acid oxalic, zinc, cobalt, molibden, litiu, seleniu, mangan, rubidiu, aminoazici, flavonoide, betanină.

Sfecla roșie nu numai că protejează organismul de răceli și gripe, de accidente cardiovasculare, reglează tranzitul intestinal, dar are și puternice proprietăți anticancerigene datorită pigmentului care îi dă culoarea atât de puternică și de minunată, betacianina. Sucul de sfeclă roșie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este și un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, precum și în ameliorarea efectelor chimioterapiei și radioterapiei.

Sucul de sfeclă roşie este foarte folositor de asemenea şi pentru: efectele sale puternic antibacteriene, antisclerozante, pentru stimularea sistemului imunitar, stimularea diurezei, refacerea florei intestinale, reglarea activităţii glandei tiroide, stimularea proceselor de funcţionare şi întinerire a celulelor somatice şi cerebrale. Este indicat de asemenea în caz de anemie, demineralizare, tuberculoză, nevroză, tulburări de menopauză. Datorită gustului său puternic, el trebuie amestecat cu alte sucuri. Efectul curativ al sucului de sfeclă poate fi amplificat combinând sucul de sfeclă roşie cu suc de morcovi, ţelina sau măr.

Sursa: www.dr-catalin-luca.ro

Olga Buzova, întâmpinată la Aeroport de către Renato Usatîi. Cu flori, pâine și sare
Articolul anterior
În Moldova, numărul copiilor născuţi prematur care supravieţuiesc este în creştere
Articolul următor