Adesea, licoarea lui Bahus este asociată cu multe ritualuri și toate sunt subordonate unui singur scop: de a răsfăța papile gustative cu gustul și aroma acestei băuturi. Unii dintre cei mai cunoscuți somelieri recunosc că și-au educat simțurile pentru degustări și pentru înțelegerea calității unui vin. Vestea bună este, că oricine poate face la fel, cu puțin exercițiu. Iată ce aveți de făcut ca să puteți impresiona pe toată lumea prin cunoștintele dvs. despre vin.
Cumpărați vinuri de calitateDacă nu ştiți foarte multe despre vinuri, dar vreți să aveți parte de o experienţă de calitate, trebuie să alegeți în consecinţă vinuri bune. În acest sens, vă ajută hologramele de calitate şi preţul. Căutați pe sticlă emblema DOC (de origine controlată), care vă garantează că vinul a fost urmărit de la strugurii din care este făcut până la îmbuteliere, sau precizarea „cu indicaţie geografică”. Un alt aspect, pe care îl veți descoperi, însă după ce ați desfăcut sticla de vin, este gustul: cu cât se menţine mai mult, cu atât vinul este mai bun.
Păstrați sticlele într-un loc întunecos
Cum, unde și câte vinuri trebuie păstrate la domiciliu, astfel încât să nu-și piardă proprietățile? Dacă nu este o colecție super scumpă de soiuri rare, sunt necesare trei condiții de păstrare pentru vinul în sticle: întuneric, răcoare și siguranță. Temperatura ideală de depozitare a vinului este de +12 ° C. Acest lucru este ușor de organizat dacă aveți un subsol sau o cămară rece. Într-un apartament obișnuit, temperatura poate fi neglijată, deoarece principalele condiții de depozitare sunt lipsa luminii și a siguranței. Agitarea constantă – chiar și într-un dulap care se deschide de mai multe ori pe zi – scurtează viața unui vin în sticlă și distorsionează gustul. Deci un loc în în colțul îndepărtat al dulapului va fi un compromis demn. În mod ideal, sticlele trebuie depozitate într-o poziție orizontală. Cu toate acestea, cu sticle plasate pe verticală, nimic nu se va întâmpla nici dacă le bei în următoarele trei luni.
Fiecare mâncare cu vinul ei
Asta înseamnă că dacă la masă aveți trei feluri de mâncare, trebuie să le asociați cu trei feluri de vin. Nu există niciun pericol, atâta vreme cât fiecare fel de mâncare este însoţit de un singur pahar cu vin. Principala regulă pentru o asociere corectă, ca mâncarea şi vinul să nu se anuleze reciproc. Iar, cu cât mâncarea este mai grasă, cu atât vinul trebuie să fie mai sec.Roze-ul, bun în orice situaţie
Vinul creat special pentru mesele de prânz, care să vă răcorească şi să vă permită să freveniți apoi la lucru, poate fi consumat cu orice fel de mâncare. Aşadar, dacă sunteți în dilemă şi nu ştiți ce vin să asortați unei anumite mâncări, optați pentru un vin roze. Condiţia este să fie rece şi sec.
Alegeți un pahar corect
Da, ați înțeles corect! Primul lucru pe care trebuie să-l ştiți este că vinul se bea dintr-un pahar cu picior. Dacă vinul este alb, atunci paharul trebuie să fie în formă de lalea, așa băutura rămâne rece pentru mai mult timp. Pentru vinul roşu, se recomandă un pahar în formă de emisferă, ceea ce va favoriza eliberarea aromele.