Ți se topește în gură! Chec cu mere pufos și aromat, preparat în 10 minute

Află o rețetă a unui chec delicios cu mere, ce se prepară uimitor de rapid, în doar câteva minute, după care se pune la cuptor pentru coacere. Cu minim de efort, obții un desert pufos, fin și aromat, ce se combină perfect cu orice băutură caldă.

separator
Ingrediente:

– 80 g făină
– 100 g griș
– 100 g zahăr
– 2 lingurițe praf de copt
– 4 mere
– 50 g miez de nucă
– 50 g stafide
– 2 lingurițe scorțișoară
– 2 linguri suc de lămâie
– 100 g unt
– 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare:

Într-un bol pune făina, grișul, zahărul, praful de copt și amestecă bine. Curăță merele de coajă și le dă pe răzătoarea cu găuri mari. Pune mărul într-un bol, adăugă miezul de nucă tocat, stafidele (înmuiate în apă fierbinte pentru 10 minute), scorțișoara măcinată, sucul de lămâie și amestecă bine.

Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu diametrul de 20 cm și dă prin răzătoarea cu găuri mici 50 g de unt rece, Apoi distribuie primul strat din amestecul uscat de făină cu griș (1/3 din cantitatea totală). Nivelează și pune jumătate din cantitatea din amestecul de mere cu stafide. Ulterior, distribuie al doilea strat din amestecul uscat de făină cu griș, apoi repartizează cantitatea rămasă din amestecul de mere cu stafide. Distribuie al treilea strat din amestecul uscat de făina cu griș și la final dă prin răzătoare celelalte 50 g de unt rece, acoperind toată suprafața checului. Dă tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 25 de minute. Scoate checul, presoară zahărul pudră și mai coace încă 5 minute. Lasă checul să se răcească și presărați cu zahăr pudră. Savurați cu plăcere!

Sursa: savuros.info; Vezi mai jos rețeta video!

 

Valentin Uzun și Irina Kovalsky, hotărâți să câștige concursul Eurovision 2020! Ascultă piesa ,,Moldovița”
Articolul anterior
Foto! Olga și Alexandru Manciu, fericiți la Londra: ,,Noi nu divorțăm”
Articolul următor
Alte articole interesante