Cele mai bune gustări care te ajută să slăbești

Top 10 cele mai bune gustări care te ajută în procesul de slăbire și au 100 de calorii. Potrivit nutriționiștilor, fructele de avocado, ouăle, mozzarella, popcornul și tonul se numără printre alimentele pe care le poți savura între mesele principale, fără să-ți faci griji pentru siluetă, scrie catine.ro.

Atunci când îți faci cumpărături pentru gustări, ar fi bine să fii atentă la trei factori principali. Produsele să fie bogate în fibre și proteine, dar să aibă relativ puține calorii.

Top 10 cele mai bune gustări care te ajută în procesul de slăbire

Fie că ai deja un regim de viață sănătos, fie că ești în plin proces de slăbit, corpul tău va răspunde diferit în funcție de proveniența caloriilor. De exemplu, 100 de calorii venite din apa minerală nu vor avea aceeași valoare ca 100 de calorii provenite dintr-o bucată de somon sau ton.

Alături de calorii, fibrele și proteinele au rolul de a-ți îmbunătăți starea de sațietate. Conform unor cercetări, acești nutrienți pot reduce aportul alimentar ulterior. Astfel, ei te pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus. În rândurile de mai jos vei descoperi top 10 cele mai bune gustări care conțin 100 de calorii.

Untul de arahide – reprezintă o gustare delicioasă care poate savurată direct din lingură sau pe o bucată crocantă de pâine. O lingură de unt de arahide conține 96 de calorii. Publicat în „Nutrients“, un studiu din 2022 a dezvăluit că persoanele care au consumat unt de arahide ușor sărate de 2 ori pe zi înainte de mese au slăbit.

Humusul – este o cremă din fasole garbanzo, la care sunt adăugate mai multe condimente, printre care: tahini și ulei de măsline. Această gustare aromată are grăsimi sănătoase și fibre. Potrivit nutriționiștilor, două linguri de humus au aproape 82 de calorii. Astfel, poți să adăugi câteva felii de castraveți, morcovi sau jumătate de ardei gras. Dacă mai pui și puțin suc de lămâie și un strop de boia de ardei afumată se vor adăuga minime calorii.

Mozzarella, ouăle și tonul, printre gustările care te ajută să slăbești

Mozzarella – parțial degresată. Această brânză deosebită este o modalitate excelentă de a încorpora proteine într-o gustare sănătoasă. O treime dintr-o ceașcă va furniza 85 de calorii. Și în acest caz poți să pui alături câteva legume crude pentru a încorpora fibre în gustare. Mai există posibilitatea de a o savura cu o bucată mică de pepene galben. Aceasta din urmă are doar 20 de caloriii.

Iaurtul grecesc – simplu și fără grăsimi, el reprezintă o altă gustare bogată în proteine. Conform sursei de mai sus, o ceașcă de aproape 156 de grame conține 92 de calorii și 16 grame de proteine. Poți pune câteva fructe de pădure pentru a-ți completa gustarea de 100 de calorii, iar deasupra, presari scorțișoară pentru un plus de aromă.

Ouăle. Nutriționiștii susțin că un ou mare are 72 de calorii. Acest lucru îți permite să îl asociezi cu un alt aliment pentru o gustare bine echilibrată. Ouăle furnizează proteine de înaltă calitate, grăsimi, carbohidrați, colină, seleniu, fier, vitamina B12, vitamina B2 și vitamina D.

Tonul. O cutie de 107 grame de ton conține sub 100 de calorii. Specialiștii îți recomandă să amesteci tonul cu suc de lămâie, un sos iute și alte condimentele preferate. Poți servi peștele pe felii de castraveți sau în frunze de salată verde.

Fructele de avocado, edamame și popcornul te ajută să slăbești

Avocado. Toată lumea știe că acest fruct este bogat în proteine, grăsimi sănătoase, minerale, vitamine și este sărac în carbohidrați. O treime dintr-un avocado are 107 calorii și poate fi savurat singur sau cu condimente simple.

Pastrama de vită. O bucată mare conține 82 de calorii și aproape 7 grame de proteine, ceea ce o face o altă opțiune sațioasă. Nutriționiștii spun că acest preparat poate avea un conținut ridicat de sodiu, motiv pentru care trebuie să alegi soiuri cu un nivel scăzut de sodiu. De asemenea, fii atentă la zahărul adăugat, pentru că unele sosuri pot avea o cantitate mai mare decât altele.

Edamame. Reprezintă denumirea pe care o au în Japonia boabele de soia neajunse la maturitate. Spre deosebire de multe dintre legume, edamame au multe proteine. O porție de 100 de grame de păstăi edamame îți va oferi 109 de calorii și 11 grame de proteine.

Popcornul. În trei căni de floricele de porumb se găsesc 92 de calorii. Deși, ele nu sunt cunoscute pentru conținutul de proteine, trei căni de floricele de porumb vor oferi puțin sub 4 grame de fibre, având o valoare ridicată de sațietate. Dacă îți place, poți presăra parmezan peste ele pentru încă 10 calorii și un plus de aromă.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Un preot de 63 de ani s-a căsătorit cu o copilă de 12 ani. A stârnit un adevărat scandal
Articolul anterior
Adidas, implicat într-un scandal legat de un tricou
Articolul următor