Trei tehnici de detox pentru o imunitate de fier

Detoxifierea organismului presupune un regim de viață sănătos. Potrivit nutriționiștilor, primul pas spre curățarea corpului este reducerea încărcăturii toxice. Așa cum unele alimente sunt aproape în întregime generatoare de toxine, altele sunt puternic detoxifiante. În orice caz, avem nevoie de pauze digestive pentru a ne ajuta organismul să facă față mai ușor agresiunilor externe precum stresul, poluarea și aditivii din alimente.

separator

Totuși, dacă nu te simți încă pregătită pentru o perioadă de detoxifiere mai intensă, poți oricând să urmezi cei trei pași pentru a-ți întări sistemul imunitar.

  1. Bea un pahar de apă călduță în care vei stoarce jumătatea unei lămâii, imediat cum te trezești. Este pe cât de simplu, pe atât de eficient în curățarea toxinelor și întărirea sistemului imunitar.
  2. Periajul uscat susține sistemul limfatic stimulând vasele limfatice să dreneze toxinele către organele de detoxifiere. Te întrebi cum se face periajul uscat? E simplu. Ai nevoie de o perie pentru corp, pe care o vei folosi înainte de duș. Începe cu laba piciorului și apoi continuă în sus spre șolduri cu mișcări circulare. Periază-te pe mâini și piept cu mișcări lungi către inimă. Apoi, începe de la degete și continuă în sus spre umeri tot cu mișcări circulare. În zona stomacului periază în sens invers acelor de ceasornic.
  3. Bea ceaiuri din plante. Aceste reprezintă o modalitate minunată de a întări sistemul imunitar în timpul iernii și de a susține organismul. Dintre variantele pe care le poți alege este: ceaiul de mușețel – care combate inflamațiile, de aloe vera – luptă împotriva constipației, iar cel de păpădie este sprijin pentru funcțiile ficatului.

Detoxifierea este un proces natural, iar dacă zilnic vei urma pașii de mai sus, nu vei face altceva decât să stimulezi organismul să elibereze mai repede toxinele, întărind astfel sistemul imunitar.Și suplimentele alimentare pot fi folosite pentru susținerea sistemului imunitar, însă e indicat să fie luate la recomandarea medicului. Printre suplimentele eficiente în fortificarea sistemului imunitar se află cele pe bază de vitamina C, de ghimbir, spirulină, echinacee, cele pe bază de fier, seleniu și vitamina A.

Fii sănătoasă!!! Ai grijă de tine și familia ta.

Sursa

Interpretul britanic Ed Sheeran se căsătorește. Află cine este aleasa inimii
Articolul anterior
Vin geruri năprasnice peste Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante