Trei tone de pește vor fi nimicite la Ialoveni. Produsul păstrat în condiții insalubre, se vindea în piețele din Capitală

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice, ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, au depistat în oraşul Ialoveni, un bazin acvatic cu aproape 3 tone de pește viu care nu deținea acte veterinare şi de provenienţă.

separator

Ulterior, s-a depistat că peștele a afost adus în ţară din Ucraina, ocolind posturile vamale interne. Acesta era păstrat în condiţii insalubre, de unde era expus spre vânzare în pieţele din Capitală. În acest context , poliţiştii au depistat pe teritoriul Pieţei Centrale mai multe puncte de comercializare a peştelui viu fără acte de provenienţă care aparţineau aceluiaşi agent economic.

La faţa locului au fost solicitaţi atât angajaţii IP Ialoveni cât şi reprezentanţii ANSA, care au întocmit actele de constatare. Medicii din cadrul ANSA au emis decizie de nimicire a peştelui în cantitate de 3570 kg, întrucât peştele nu era bun pentru consum.

În prezent sunt acumulate toate materialele și probele necesare în vederea atragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare. În dependenţă de rezultatele expertizelor numite şi investigaţiilor demarate de către specialiştii în siguranţa alimentelor, agentul economic riscă să-i fie aplicată pedeapsa cu amendă în mărime de până la 15 000 lei.

Poliţia Capitalei solicită şi recomandă cetăţenilor să procure produse doar din magazinele autorizate, iar astfel de cazuri sesizate să le declare imediat la serviciul specializat 902.

Foto! Un show excepțional – plin de coafuri unice, ținute impecabile și muzică bună
Articolul anterior
Un ministru britanic și-a dat demisia după ce a întârziat un minut la serviciu
Articolul următor
Alte articole interesante