Uleiul de cocos – alimentul cu peste 100 de utilizări

Uleiul de cocos posedă beneficii asupra întregului organism. Acesta are peste 90% de grăsimi saturate în compoziție, dintre care 2/3 sunt în forma unui lanț de acizi grași. Acest tip de acizi este foarte repede asimilat de către organism și transformat în energie. În plus, i se alătură o altă componentă puternică, acidul lauric care are proprietăți antifungice și antimicrobiene. Potrivit doc.ro, uleiul de cocos are peste 100 de întrebuințări în bucătărie, dar și în afara ei.

separator

Descoperă mai jos, câteva dintre cele mai cunoscute modalități în care îl poți folosi:

Este ideal pentru piele

Uleiul de nucă de cocos este un hidratant excelent pentru piele și ajută la hrănirea și vindecarea ei. Are proprietăți antibacteriene și poate fi folosit ca tratament pentru acnee, iar proprietățile antioxidante ale uleiului de cocos ajută la protejarea pielii de radicalii liberi.

Poate fi folosit ca balsam hrănitor pentru păr

Uleiul de cocos hidratează scalpul uscat și ajută părul să-și mențină umiditatea naturală și îl face mai puternic.Cea mai bună alegere pentru gătit

Este un ulei excelent pentru gătit, deoarece poate rezista la temperaturi înalte. Spre deosebire de celelalte uleiurile vegetale, care se oxidează rapid și devin cancerigene la temperaturi ridicate.

Îmbunătățește digestia și funcția cerebrală

Este un aliat de nădejde în tratarea problemelor digestive cronice. De asemenea, poate fi un remediu și în lupta împotriva candidei. Acizii grași din uleiul de cocos ajută corpul să absoarbă mai ușor nutrienții, pe care corpul îi primește. Astfel, îmbunătățind și funcția cerebrală. Dacă vei adăuga o linguriță de ulei de cocos organic și presat la rece în ceaiul sau smoothie-ul de dimineață, vei simți efectele pozitive după doar șapte zile de utilizare.

Sursa

Vânzările de șampanie au explodat în Dubai și Turcia, acolo unde au fugit mii de ruși. În Rusia s-au prăbușit dramatic

Războiul provocat de Putin în Ucraina a bulversat piețele energetice și alimentare atât din Europa, cât și din întreaga lume, unde prețurile au crescut, atingând valori istorice.

Astfel, ultimele date publicate privind exporturile de șampanie din Franța arată că acestea au explodat în anul 2022 la Dubai și în Emiratele Arabe Unite, dar și în Turcia, acolo unde au fugit zeci de mii de ruși. În schimb, livrările de șampanie franțuzească s-au prăbușit în Rusia, cu 81%.

Producătorii francezi au livrat anul trecut aproape 1,9 milioane de sticle de șampanie în Emiratele Arabe Unite, o creștere de 75%, în timp ce exporturile către Turcia au crescut și ele cu 120%, potrivit cifrelor publicate luna aceasta de Comite Champagne, scrie Bloomberg.

Cifre separate din Trade Data Monitor au arătat că exporturile de șampanie din Turcia către Rusia au crescut cu 182% în 2022.

În urma invaziei, cetățenii ruși au fost liberi să călătorească sau să se mute în Emiratele Arabe Unite și în țările învecinate. Este posibil ca prezența lor să fi avut un impact pozitiv asupra vânzărilor în locuri precum regiunea Golfului, a declarat David Chatillon, co-președintele al Union des Maisons de Champagne.

UE a impus o interdicție a exportului de produse de lux în Rusia în urma invaziei Ucrainei de anul trecut. Dar interdicția se aplică numai mărfurilor care costă mai mult de 300 de euro (323 de dolari), iar sticlele de șampanie costă adesea mai puțin decât atât.

Rusia, care a fost a 13-a cea mai mare piață de export în volume în 2021, a scăzut pe locul 38, după ce transporturile au scăzut cu peste 81% în 2022, arată datele statistice.

Producătorii au livrat în țară aproximativ 435.000 de sticle, față de peste 2,3 milioane în 2021. SUA – 33,7 milioane de sticle, Marea Britanie – 28,1 milioane, Japonia -16,6 milioane, Germania – 12,2 milioane, Italia – 10,6 milioane, Australia – 10,5, Belgia – 10,3 milioane, au fost cei mai mari consumatori internaționali de șampanie venită de la Paris, după Franța.

În schimb, rușii au devenit anul trecut principalii cumpărători străini de proprietăți imobiliare din Turcia și Dubai, deoarece sancțiunile legate de invadarea Ucrainei de către Kremlin i-au determinat să investească în străinătate.

Ei au cumpărat un record de 16.312 de case în Turcia în 2022, conform datelor Institutului de Statistică din Turcia, și au fost clasați pe primul loc în Dubai de firma de brokeraj Betterhomes.

OMS recomandă scurtarea perioadei de izolare din cauza Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat o modificare a liniilor directoare privind perioada de izolare pentru persoanele infectate cu COVID-19.

COVID-19: izolarea la domiciliu si carantina | Reginamaria.ro

În prezent, OMS recomandă persoanelor infectate cu virusul Sars-CoV-2 să se izoleze timp de 10 zile dacă au simptome şi timp de cinci zile dacă nu prezintă simptome, transmite agerpres.ro.

Anterior, OMS recomandase 13 zile de izolare pentru persoanele infectate care prezentau simptome şi 10 zile pentru cele asimptomatice.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, de asemenea, teste rapide antigen pentru persoanele infectate pentru ca acestea să poată vedea dacă infecţia a trecut şi pentru a putea scurta astfel perioada de izolare.

OMS îşi bazează recomandările pe 12 studii la care au participat aproape 3.000 de persoane.

OMS precizează că acestea sunt doar recomandări şi fiecare ţară îşi poate stabili propriile linii directoare.

Maia Sandu va merge în Găgăuzia pentru a planta copaci

Preşedintele Maia Sandu va participa sâmbătă la o acţiune de plantare a copacilor care va avea loc în autonomia găgăuză.

Maia Sandu merge să planteze copaci în Găgăuzia

Acest lucru a fost anunţat de secretarul de presă al preşedintelui, Irina Gotişan, transmite Infotag.

Campania de plantare face parte din Programul naţional de extindere şi refacere a pădurilor şi se desfăşoară în toată ţara, iar cetăţenii, agenţii economici şi autorităţile publice sunt încurajaţi să participe, a menţionat Gotişan. 

Potrivit ei, preşedintele nu are programate întâlniri cu conducerea Găgăuziei, astfel că vizita este „o manifestare a unei poziţii civice de îmbunătăţire a calităţii mediului şi de atenuare a efectelor schimbărilor climatice în Moldova”. 

Kate Middleton ar putea să nască cel de-al treilea copil acasă, la Palatul Kensington
Articolul anterior
Fuego a lansat un colind emoționant compus de către un locuitor al orașului Ungheni
Articolul următor