Uleiul de cocos – alimentul cu peste 100 de utilizări

Uleiul de cocos posedă beneficii asupra întregului organism. Acesta are peste 90% de grăsimi saturate în compoziție, dintre care 2/3 sunt în forma unui lanț de acizi grași. Acest tip de acizi este foarte repede asimilat de către organism și transformat în energie. În plus, i se alătură o altă componentă puternică, acidul lauric care are proprietăți antifungice și antimicrobiene. Potrivit doc.ro, uleiul de cocos are peste 100 de întrebuințări în bucătărie, dar și în afara ei.

separator

Descoperă mai jos, câteva dintre cele mai cunoscute modalități în care îl poți folosi:

Este ideal pentru piele

Uleiul de nucă de cocos este un hidratant excelent pentru piele și ajută la hrănirea și vindecarea ei. Are proprietăți antibacteriene și poate fi folosit ca tratament pentru acnee, iar proprietățile antioxidante ale uleiului de cocos ajută la protejarea pielii de radicalii liberi.

Poate fi folosit ca balsam hrănitor pentru păr

Uleiul de cocos hidratează scalpul uscat și ajută părul să-și mențină umiditatea naturală și îl face mai puternic.Cea mai bună alegere pentru gătit

Este un ulei excelent pentru gătit, deoarece poate rezista la temperaturi înalte. Spre deosebire de celelalte uleiurile vegetale, care se oxidează rapid și devin cancerigene la temperaturi ridicate.

Îmbunătățește digestia și funcția cerebrală

Este un aliat de nădejde în tratarea problemelor digestive cronice. De asemenea, poate fi un remediu și în lupta împotriva candidei. Acizii grași din uleiul de cocos ajută corpul să absoarbă mai ușor nutrienții, pe care corpul îi primește. Astfel, îmbunătățind și funcția cerebrală. Dacă vei adăuga o linguriță de ulei de cocos organic și presat la rece în ceaiul sau smoothie-ul de dimineață, vei simți efectele pozitive după doar șapte zile de utilizare.

Sursa

Kate Middleton ar putea să nască cel de-al treilea copil acasă, la Palatul Kensington
Articolul anterior
Fuego a lansat un colind emoționant compus de către un locuitor al orașului Ungheni
Articolul următor
Alte articole interesante