Uluitor! 6 momente din zi în care este bine să bei apă

Apa este elixirul vieții, a sănătății și vitalității. Atunci când vine vorba despre hidratarea organismului și consumul de apă, nu contează doar câtă apă bei pe parcursul zilei, ci şi când o bei. Medicii şi nutriţioniştii susţin că sunt anumite momente în cursul zilei, când organismul are nevoie de hidratare, iar dacă consumi un pahar de apă, chiar dacă nu-ţi este neapărat sete, vei avea doar de câștigat!

separator

Așadar, care sunt momentele din zi când este bine să bei un pahar de apă?

Dimineaţa, imediat după trezire

Un pahar de apă la temperatura camerei, sau chiar mai călduţă, ajută la activarea metabolismului organelor interne şi la curăţarea corpului de toxinele acumulate peste noapte.

Cu 30 de minute înainte de masă

Câteva înghiţituri sunt binevenite deoarece ajută digestia şi nici nu vei mânca prea mult.

Şi înainte de duş este recomandat un pahar cu apă

Acest lucru ajută la eliminarea eficientă a toxinelor prin porii pielii, atunci când faci duș. Prin urmare, este bine să îți hidratezi corpul înainte de baie sau duș.

Când faci sport

E important să te hidratezi dacă faci efort şi transpiri. Apa previne febra musculară, îţi dă energie şi ajută la reglarea nivelului fluidelor din corp. Este bine să bei circa 300 ml de apă, cu 20 de minute înainte de antrenament, şi câte puţin în timpul desfăşurării acestuia.

Înaintea unei întâlniri importante

Dacă urmează să faci ceva care îţi dă emoţii, bea un pahar cu apă, deoarece relaxează şi calmează psihicul.

Înainte de culcare

Înainte de culcare poți bea apă, dacă ai avut o zi activă și simți că organismul tău este lipsit de vigoare. Însă, prea multă apă consumată înainte de culcare îţi poate strica somnul din cauză că vei avea nevoie la baie.

Cum calculezi necesarul zilnic de apă? Peste tot poți auzi că trebuie să bei 2 litri de apă pe zi. Cantitatea aceasta, însă, nu poate fi general valabilă. Nevoile sunt diferite, în funcție de particularitățile individuale ale organismului. Chiar propriile nevoi se pot schimba de la un anotimp la altul, de la o zi la alta. Contează alimentaţia, temperatura exterioară, cât efort fizic faci.

Potrivit medicilor, metoda de calcul ar fi: 30-40 ml de lichid / kg corp / zi. Din categoria lichidelor exclude alcoolul şi cafeaua, care deshidratează.

sursa

De ce i-a interzis Keira Knightley fiicei sale de 3 ani să se uite la filmele Disney?
Articolul anterior
O mamă și-a protejat copilul de grindină cu corpul său. Imaginile au devenit virale
Articolul următor
Alte articole interesante