Un desert de post fără făină, fără zahăr și fără coacere

Acest desert este ideal pentru familiile cu copii, pentru care mâncarea sănătoasă este foarte importantă. Rețeta este simplă și conține doar fructe și ingrediente vegetale, fără grăsimi saturate și calorii goale.

separator

Prăjitura nu conție zahăr, dar este suficient de dulce și aromată, datorită produselor folosite. Astfel de deserturi sunt binevenite, mai ales în perioada de post, când avem nevoie de alimente hrănitoare și neprocesate.

Ingrediente pentru primul strat:

  • o cană de nucă de cocos
  • 2 linguri de miere
  • o banană
  • un pliculeț de vanilie

Ingrediente pentru al doilea strat:

  • un avocado
  • o banană
  • 2 lingurițe de cacao
  • un cub de unt de cacao
  • o lingură de miere

Modul de preparare:

Pentru primul strat, pune toate ingredientele într-un blender și mixează până la omogenizare. Pune compoziția obținută în forme rotunde sau pătrate și nivelează pentru a obține o suprafață uniformă. Și cu ingredientele pentru al doilea strat procedează la fel, iar compoziția obținută, așeaz-o peste primul strat și niveleaz-o. Untul de cacao trebuie topit înainte, pe baia de aburi, pentru a se mixa ușor cu celelalte componente. Acesta se poate cumpăra de la orice magazin naturist. Are un gust intens de ciocolată și întărește compoziția în care este adăugat. Poți turna deasupra o glazură obținută din ulei de cocos topit, miere și pudră de cacao sau pudră de roșcove.

Poftă bună!!!

Sursa

De ce e bine să mănînci nuci în fiecare zi

Nucile au efect împotriva depresiei, alungă stările de oboseală şi astenia. Nutriţioniştii consideră aceste fructe ca fiind alimente de bază în cadrul unei diete sănătoase, scrie noi.md.

Nucile au un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 3, motiv pentru care medicii nutriţionişti le recomandă în special persoanelor care suferă de depresie, acuză stări de oboseală sau se confruntă cu astenie. Mai multe, aceste fructe conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămân un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Avînd în vedere multitudinea de nutrienţi pe care aceste fructe le aduc organismului, medicii ne recomandă să mâncăm zilnic un pumn de nuci. În plus, datorită conţinutului ridicat de grăsimi bune, nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis. Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să mănânce în cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sînt corect asociate. Nu mânca niciodată nuci la o masă copioasă, de prânz sau cină. Se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri.

Pericolele ascunse din alimentele congelate

Alimentele congelate pot fi un pericol pentru sănătate. Consumul lor pe termen lung poate fi dezastruos deoarece conțin anumite substanțe periculoase pentru organism, scrie evz.ro.

Alimentele congelate sunt cu siguranță mai convenabile și mai puțin costisitoare față de pregătirea unei mâncări de la zero, totuși, consumul în mod constant ar putea face mult rău.

Viața noastră în lumea modernă se consumă la viteză maximă. În ziua de astăzi, timpul este esențial și toată lumea pare să fie mereu în criză de timp, ceea ce face dificil pentru mulți oameni să meargă la cumpărături sau să pregătească o masă sănătoasă și hrănitoare acasă.

Acest lucru a dus la o creștere semnificativă a cererii de alimente congelate gata de consumat, care necesită doar câteva minute de încălzire înainte.

Producătorii de alimente congelate se laudă cu faptul că folosesc ingrediente naturale și mai puțini conservanți. Cu toate acestea s-a descoperit cât de dăunătoare pot fi alimentele congelate pentru sănătatea noastră.

Medicii și nutriționiștii avertizează consumatorii că unele dintre aceste produse pot duce la boli grave. De exemplu, alimentele congelate au un conținut ridicat de sodiu, care poate fi dăunător pentru organism. Excesul de sodiu din dieta zilnică poate determina rigidizarea vaselor de sânge, ducând la hipertensiune arterială, atac de cord sau un accident vascular cerebral. De asemenea, vă poate afecta rinichii, oasele și aorta.

Alimentele congelate pot conține o varietate de conservanți și substanțe chimice pentru a preveni deteriorarea. Conservanții pot avea efecte negative pe termen lung asupra sănătății, provocând o serie de probleme de sănătate. Sunt dovezi care arată că consumul de alimente congelate bogate în conservanți poate provoca reacții alergice, probleme gastrointestinale, dezechilibru hormonal și risc crescut de anumite tipuri de cancer.

Încălzire și dezghețare făcute în mod necorespunzător, un pericol

Încălzirea sau dezghețarea alimentelor congelate la o temperatură greșită poate favoriza creșterea bacteriilor E. coli, Listeria și Salmonella. Unele bacterii pot produce toxine care nu se distrug prin gătit, ducând la intoxicații alimentare chiar dacă alimentele sunt reîncălzite complet. Bacteriile din alimentele crude se pot răspândi în cele gata de consumat în timpul decongelării sau a reîncălzirii.

Un alt lucru de care ar trebui să ținem cont este acela că există posibilitatea ca alimentele congelate să piardă nutrienți în timpul procesului de reîncălzire sau decongelare.

Vitaminele C și B, de exemplu, sunt pretențioase la căldură și se pot degrada în timpul procesului de reîncălzire sau decongelare. Mineralele precum fierul, calciul și potasiul dispar din alimente în timpul gătirii sau reîncălzirii, mai ales dacă sunt fierte sau prea gătite.

Încă un lucru important, congelarea și dezghețarea pot afecta aromele alimentelor, făcându-le să aibă un gust fad, să devină uscate, dure pierzându-și textura și frăgezimea la încălzire, explică nutriționiștii.

Europenii vor trebui să plătească pentru a intra în Regatul Unit în 2025. Care va fi taxa

Europenii care vizitează Regatul Unit fără viză vor trebui în curând să plătească o taxă de 10 lire sterline (aproximativ 13 dolari), scrie G4Media.

Noile norme, care vor intra în vigoare în cursul anului viitor, vor permite extinderea sistemului britanic de autorizare electronică de călătorie (ETA), introdus inițial pentru cetățenii din Qatar, pentru a include călătorii din toate celelalte țări, inclusiv cetățenii Uniunii Europene.

Taxa nerambursabilă se va aplica tuturor vizitatorilor în Regatul Unit, inclusiv bebelușilor și copiilor, fără viză sau permisiune de a locui, lucra sau studia, conform planurilor anunțate de ministrul britanic de interne, Yvette Cooper.

În prezent, cetățenii din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt obligați să solicite o autorizare electronică de călătorie înainte de a intra în Regatul Unit.

Acest lucru va fi extins pentru a include majoritatea celorlalți cetățeni, inclusiv pe cei din SUA, dar cu excepția europenilor, în noiembrie. Până în primăvara anului viitor, programul va fi extins din nou pentru a include cetățenii europeni.

Normele nu se vor aplica cetățenilor irlandezi.

O moldoveancă din Ceadâr-Lunga a făcut senzație la Miss Moscova 2017!
Articolul anterior
Trei alimente nelipsite din alimentația interpretei Irina Loghin
Articolul următor