Un profesor de medicină atrage atenția asupra consumului de ulei de cocos: „Este otrăvitor”

Uleiul de cocos a devenit celebru în ultimii ani. Tot mai multe persoane au început să-l folosească, atât ca produs cosmetic, cât și ca superaliment. Dacă în industria cosmetică este folosit intensiv, atunci când vine vorba despre consumul de ulei de cocos, specialiștii au păreri împărțite.

separator

Karin Michels, care a studiat uleiul de cocos și impactul său asupra organismului uman, spune că acest ulei a fost lăudat degeaba și că este chiar periculos. Conform unui studiu realizat în Statele Unite, americanii consideră uleiul de cocos ca fiind unul dintre cele mai sănătoase uleiuri existente pe piață, chiar dacă nu știu prea multe despre el. Totul se datorează publicității care s-a făcut în ultimii ani acestui produs, scrie unica.ro.

Conform specialiștilor, uleiul de cocos are mult mai multe găsimi saturate decât se credea până acum. În comparație, untul sau untura de porc sunt mult mai sănătoase pentru organism decât uleiul de cocos.

Karin Michels a mai declarat și că acest tip de ulei poate face ravagii în organism, mai ales dacă cei care îl consumă au probleme cardiovasculare existente, deoarece acesta crește nivelul de colesterol în sânge.

„Uleiul de cocos conține peste 80% grăsimi saturate, mai mult decât dublul cantității pe care o găsim în untura de porc și mai mult decât grăsimile saturate din unt, care sunt undeva la 60%”, mai spune Karin Michels.

Sfânta Parascheva. Blestemul care însoțește moaștele Cuvioasei
Articolul anterior
Află ce melodie era hit în ziua în care te-ai născut!
Articolul următor
Alte articole interesante