Unele fructe nu ar trebui combinate cu anumite alimente. Află care sunt acestea!

Fructele sunt adorate de către mulți datorită nutrienților valoroși pe care le conțin, acestea fiind parte a unei alimentații sănătoase. Totuși, este bine de știut că o serie de fructe nu trebuie combinate cu anumite alimente și asta pentru a ne asigura o digestie sănătoasă.

Iată ce fructe și alimente nu se consumă niciodată împreună:

Banane și budincă

Combinația de banană și budincă este adesea folosită, mai ales de către mămicile care vor să își hrănească sănătos copilul. Ei bine, ar trebui să renunți la această combinație pentru că bananele și budincă mâncate împreună sunt greu de digerat.

Ananas și lapte

Ananasul este bogat în bromelaină – o enzima digestivă renumită pentru proprietățile sale antiinflamatoare. În ciuda beneficiilor bromelainei, această nu trebuie să fie combinată niciodată cu laptele.

Lămâie și papaya

Consumul acestui amestec este dăunător pentru nivelul de hemoglobina. Amestecul de lămâie și papaya poate favoriza anemia.

Fructe și legume de orice fel

Fructele și legumele sunt foarte sănătoase, însă nu trebuie consumate împreună niciodată. Fructele sunt bogate în zahăr, se digeră mai greu, iar asta înseamnă că petrec ceva timp în stomac. Combinate cu legume, fructele fermentează și mai mult în stomac, cauzând exces de gaze, dureri de stomac ori probleme cu tranzitul intestinal.

Și fructele trebuie asociate cu atenție cu alte fructe pentru a te asigura că tranzitul intestinal nu este afectat. Iată ce combinații de fructe sunt sigure:

Fructele dulci, care nu conțin acid, precum bananele, prunele ori pepenele, poți fi combinate cu succes între ele.

Pe de altă parte, și fructele acide, bogate în acid citric, pot fi combinate fără probleme. În această categorie intră: lămâile, portocalele, grepfrutul, kiwi, strugurii și coacăzele.

Fructele semi-acide, precum zmeură, mango, merele și căpșunele, pot fi mâncate împreună fără probleme.

La capitolul fructe neutre lucrurile sunt cât se poate de simple: orice poate fi combinat cu orice. Din categoria fructelor neutre fac parte avocado, migdalele și cocosul.

sursa

Schimbări pe care le vor resimți toți contribuabilii din Germania după alegerile din 26 septembrie
Articolul anterior
Rusia a interzis importul a 8 tone de prune din Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante